cover

36 15 TTC

TTC

CD (2007) - Big Dada / Ninja Tune / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Rap / Synth / Pop / R'n'B / Disco / Club

Spor:
Quand je claque des doigts
Paris Paris
Turbo
(pas la peine d'appeler je ne réponds pas au) TELEPHONE
Travailler
Cé pou vou
Antenne 2
J'ai le son
Frotte ton cul par terre
Strip pour moi
Ambition
Une bande de mec sympa

Referanser:
Serge Gainsbourg
Beastie Boys
Spank Rock
Antipop Consortium

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Fransk synthvending

Varme synther og enkle melodilinjer gjør at dette er musikk alle kan lære seg å elske.

Fransk hip-hop har lenge vært det heteste i europeisk sammenheng og landet har verdens nest største rapscene etter USA. Allerede mot slutten av 1980-tallet beviste MC Solaar hvor vakkert og sensuelt man kunne rappe på fransk, og forstadsungdommen brukte hip-hop som sitt talerør og verktøy i opprøret mot rasisme og klasseskille.

Blant de ferskere eksemplene på at franskmenene kan sin hip-hop er TTC. Hvem minnes ikke deres Bâtards Sensibles fra 2004 med glede? Nå er tiden inne for å nyte oppfølgeren.

3615 nærmer seg poppen med stormsteg, men er først og fremst nok en bekreftelse på at hip-hop anno 2007 er en fusion mellom elektronika/techno og rap.
Innholdet er i like stor grad plukket fra den tidlige klubbmusikken til Georgio Moroder og italodisco som den er plukket fra aggressiv og yppig vestkyst gangsta-rap. Den franske popen kommer også til syne, og Serge Gainsbourg spøker i bakgrunnen på deler av sporene blant funky basslinjer inspirert fra den opprinnelige hip-hopen til Afrika Bambaataa.

Varme synther og enkle melodilinjer gjør at dette er musikk alle kan lære seg å elske, i kraft av å være fengende dansbar partymusikk. Tekstene er visstnok ikke like mye å skryte av, men snarere ganske plumpe og endimensjonale. Men som musikken er den i hvertfall preget av lekne, interessante assosiasjoner og kombinasjoner.

Tidvis er produksjonen herlig iskald som den beste 80-tallssyntpopen. Samtidig er det her den er på sitt mest rå og fengende. Med tre rappere som varierer mellom det behagelig, softe og det kantete, aggressive og rå uttrykket er det en spennvidde og variasjon som hever skiva ytterligere.

Venner av alternative hiphop-beats som hos AntiPop Consortium og dess like har mye å hente på denne utgivelsen. Samtidig kan folk som liker Justin Timberlakes My Love finne en slektning i flere av låtene her. Melodier preget av en blanding av bevisst dårlig, cheesy og overveldende stram digital produksjon.

Alt i alt er 3615 en frisk og annerledes hiphop-skive.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Information - Biomekano

(Rune Grammofon)

Totalt gjennomført plate. Burde vært gangbar som avgangsprøve på Arkitekthøgskolen.

Flere:

Kenneth Ishak And The Freedom Machines - Kenneth Ishak & The Freedom Machines
Firewater - The Man on the Burning Tightrope