cover

Minor Love

Adam Green

CD (2010) - Fat Possum / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Alternativ / Indiepop

Spor:
Breaking Locks
Give Them a Token
Buddy Bradley
Goblin
Bathing Birds
What Makes Him Act So Bad
Stadium Soul Green
Cigarette Burns Forever
Boss Inside
Castles and Tassels
Oh Shucks
Don't Call Me Uncle
Lockout Green
You Blacken My Stay

Referanser:
Ben Folds Five
The Moldy Peaches
Jonathan Richman
Lou Reed
Leonard Cohen
Daniel Johnston

Vis flere data

Se også:
Gemstones - Adam Green (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Deilig banalt

Enklere og mer rocka fra hipsteryndling - som fortsatt er like sjarmerende.

At Adam Green har vokst til å bli en notorisk hipsterfavoritt er egentlig ganske spesielt. Han spiller ikke "typisk" indierock og musikken hans er egentlig veldig tilgjengelig. Er det ett begrep som kjennetegner ham, så er det simplisitet. Han er fryktløs i møte med utdaterte og ukule klisjéer og definerer sin stil aktivt i hvert musikalsk produkt han skaper. Dermed blir det å lytte til ham i begynnelsen nesten for enkelt. Jeg spør meg selv: "Skal det ikke være mer?" eller "dette er jo bare utrolig latterlig cheesy". Men om du går inn i musikken til Green må du ikke bli overrasket om disse mystisk sjarmerende melodiene plutselig griper seg fast i hodet ditt og ikke slipper med det første.

Det er Greens musikalske ærlighet som er så tiltalende. Hans stemme er absolutt ikke tilgjort, effekter og triks er ikke maskert og alle "svakheter" blir fremført med struttende selvtillit. Dette fører også med seg korte sanger uten noen påtatthet. Minor Love byr faktisk ikke på en eneste låt over treminuttersgrensa. I et intervju her på groove.no fortalte Green at han var fascinert over Jim Morrison, Mick Jagger og Elvis som hadde "stemmer man kan stole på" og som han har plukket vilt fra. Dette ærlige uttrykket gjør det mulig å trekke paralleller til artister som Syd Barrett og Daniel Johnston – bare at denne gangen manifesteres fenomenet i en fullstendig frisk person. Antar jeg.

Tekstene er lekne, på grensen til det barnslige, med innimellom spastiske innslag av absurdisme. Gylne oppgulp som "You were the flatulent one""Ugly moments strung together / and the poor guy couldn't even find his temper / and he could no longer make me cry / I guess the boss inside of him died". Et plutselig skinnende innslag av voksen selvinnsikt fra Adam Green.

Minor Love er betydelig mer rocka enn det vi er vant med fra denne kanten. Green har forlatt den heftig arrangerte tendensen som toppet seg på Sixes & Sevens (2008), og er heller nærmere debuten Garfield - dog mer kompleks og mindre lo-fi. Han har rett og slett tatt et steg inn i mot kul, kortfattet og streit rock 'n' roll. Med sin mer tilstående og lyriske vinkling til musikken, og gatesmarte og totalt kule, selvstendige holdning minner han litt om Lou Reed..

Minor Love er proppet full av gode Green-låter, som den bluesa, snille og tilstående Breaking Locks, merkelig typiske, men samtidig atypiske og akk så sjarmerende Buddy Bradley, mørke, svært-mildt-lekende-med-country mordballaden Boss Inside, klassiske Castles and Tassels og chiptune-møter-lo-fi i punklåta Oh Shucks.

Adam Green er en alltid søkende musiker som har full kontakt med seg selv, og er seg selv lik. Hipsterfavoritt eller ikke – gir du ham lov, så vil han sjarmere deg i senk.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wilco - A Ghost is Born

(Nonesuch)

Rock gjort på Wilcovis er ikkje heilt som an rock. Eller: Endå ei frilyndt plate frå bandet som aldri spør om kva som er lov.

Flere:

Gerd og Otto - Et Luftslott på Månen - Kapittel 1: 1934-1948
Wauvenfold - 3fold