cover

A Lesson in Crime

Tokyo Police Club

CD-EP (2006) - Memphis Industries / V2 / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Post-punk / Indierock

Spor:
Cheer It On
Nature of the Experiment
Citizens of Tomorrow
Shoulders & Arms
If It Works
Cut Cut Paste
Be Good
La Ferrassie

Referanser:
Modest Mouse
The Strokes
Les Savy Fav
Tapes 'n Tapes
Thunderbirds Are Now

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ungdommelig energirush

Not et godt kanadisk indieband med ungdommelig energi og spastiske melodier.

Strømmen av gode kanadiske indieband virker nesten endeløs. Siste bekjentskap for oss europeere er den unge kvartetten Tokyo Police Club som våren 2006 slapp debut-EPen A Lesson in Crime på Paper Bag Records. Skiva ble plukket opp av Memphis Industries/V2 mot slutten av fjoråret etter å ha høstet mye ros i hjemtraktene.

Viraken er velbegrunnet.

De åtte kjappe låtene vi serveres her er apetittvekkende adrenalinrush av noen låter. Det er småskakk høyenergisk indierock basert på en nokså tradisjonell rockbesetning med gitar, bass og trommer, men også med et fremtredende keyboard og en del perkussive detaljer.

Artister som The Pixies og Modest Mouse er sannsynlige inspirasjonskilder og i hvert fall naturlige referanserammer. Denne spastiske, melodibaserte indierocken og keyboardspillet er i gata til Thunderbirds are Now!, Tapes 'n Tapes og til dels Enon, mens venner av musikken til Les Savy Fav eller The Strokes også bør ha nok å gripe fatt i her.

Kvartetten står for sprudlende, vittig, tydelig og likandes musikk vi gjerne hører mer av. Tokyo Police Club står for en form for emosjonelt uttrykksladet og kvikk, catchy post-punk.

A Lesson in Crime er slik spekket med hormonell overflod, men bandet lykkes likevel med å redigere låtene ned til de essensielle to minuttene med hoooks og riff. Tekstene er sjarmerende, morsomme og vittige og naivt pompøse slik U2 er (og har vært) det der de påkaller presidenten for å gi ham sine visdomsord - eller er de bare lekne og upretensiøse der de beveger seg i et fiktivt eventyrlandskap der man når det mystiske Japan og landets president?

Et lite minus for at de utflytende eteriske sporene mot slutten som ikke blir like tydelige og klare som de drivende låtene i begynnelsen av denne plata.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Pat Jordache - Future Songs

(Constellation)

Ikke særlig vakkert – men desto kulere noise-pop fra Montreal.

Flere:

Rosanne Cash - Black Cadillac
Sufjan Stevens - The Age Of Adz