cover

Science EP (Volumes III & IV)

Bizzy B

CD (2005) - Planet Mu / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Drum'n'bass / Jungle

Spor:
Afraid Of The Dark
Deep In My Soul
16 Track Relick
Merda Style 2004 (Feat. Equinox)
Bad Boy Sound
Darkside
Beats In My Head
Strength
Fire

Referanser:
Warped Science
The Beatfreaks
The Dream Team
Dynamic Duo

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


New Old School

Old school junglist Bizzy B prøver seg med en oppgradert rewind. Amen.

Brian Johnson er en av de virkelig gamle junglist-travere, og har satt sitt preg på sjangeren helt fra hardcore til jungle og drum'n'bass. Hans tidligere Brain Records ga ut en rekke av Johnsons banebrytende tolvtommere, for ikke å nevne utgivelser av Technical Itch, Peshay og DJ Zinc. Bizzy B har operert med et utall forskjellige navn, i en rekke konstellasjoner, og gitt ut plater på alt fra Suburban Base/Breakdown, White House og Charge. Et visst fortjent oppstuss skapte Bizzy B sammen med Pugwash da de i 1997 stormet jump-up-scenen med Joker Records, Dream Team og Dynamic Duo, og knallplatene The Drum & Bass World Series og The Trilogy. I det siste har han visstnok produsert 2-step og andre breaks, samt drum'n'bass under navnet Warped Science. Denne utgivelsen, Science EP Volume III & IV, er imidlertid en videreføring av 90-tallets hardcore, som på Science EP I og II.

Uansett hvor vital og spennende denne sjangerens oppblomstring virket på tidlig 90-tall, er det langt fra alle utgivelser fra den gang som fortsatt kan sies å ha tålt tidens tann med verdighet. Vel har dette en gang vært futuristisk og cutting edge, men dra gjerne fram en gammel samler igjen og steng ute all nostalgisk affeksjonsverdi. Det er ikke bare lyden som ikke lenger holder mål. Programmeringen, bruken av tynnslitte filmsamples og raggahyl har mistet noe av taket i dette millennium. For all del, det finnes fortsatt en rekke klassiske utgivelser som innehar suverene kvaliteter, men også de blir færre med åra. På Science III & IV søker Bizzy B å revitalisere sitt eget sound fra de gode gamle dager, og videreføre idéene med et oppgradert lydbilde. Planet Mu kaller det "New Old School", noe som virker ganske passende.

Noe banebrytende album er dette ikke, men det er kanskje heller ikke meningen. Bizzy B klarer bare til en viss grad å oppdatere lydbildet og inkorporere de klassiske elementene fra rave/hardcore-jungelen i en mer moderne setting, men oppskriften er i stor grad den samme. Det er nå en gang hyggelig allikevel, at en veteran av Johnsons kaliber velger å minne om sin eksistens og sine tidligere meritter. For oss som i sin tid ikke kunne få nok av skitne, mørke bassganger, smatrende skarptrommer og en aldri så liten Amen, rewind eller bloodclot 'artattack i ny og ne, er Bizzy Bs siste krumspring velkomne.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Equicez - State Of Emergency - Generation Equiz

(Pass It)

Har du ennå ikke lært deg hvordan du skal uttale navnet, bør du sette deg ned og lære deg det med det samme. For de er kommet for å bli.

Flere:

M.I.A. - Maya
Jaga Jazzist - One-Armed Bandit