cover

Time Being

Ron Sexsmith

CD (2006) - V2 / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Singer/songwriter / Folk / Voksenpop

Spor:
Hands of Time
Snow Angel
All in Good Time
Never Give Up
I Think We're Lost
Reason for Our Love
Cold Hearted Wind
Jazz at the Bookstore
Ship of Fools
The Grim Trucker
Some Dusty Things
And Now the Day Is Done

Referanser:
Elvis Costello
Paul McCartney
Josh Rouse
Bob Dylan

Vis flere data

Se også:
Retriever - Ron Sexsmith (2004)
Retriever - Ron Sexsmith (2004)
Cobblestone Runway - Ron Sexsmith (2002)
Destination Unknown - Ron Sexsmith & Don Kerr (2005)
Exit Strategy of the Soul - Ron Sexsmith (2008)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Vind i håret og gråning i barten

Som en behagelig fønvind fra vest er Ron Sexsmith her igjen med en sterk plate.

Ja, pappa, han heter faktisk det. Og nei, jeg vet ikke hvorfor. Hvorfor heter du Steinar? Eller jeg Vegard, for den del? Hvorfor heter vi Smevoll? Nok om oss. Eller, jeg har altså ikke for vane å spille all musikken min til pappa, men så er den kanadiske veteranen lett å like også for de over femti. Kanskje enda enklere?

42-årige Ron Sexsmith nærmer seg et halvt hundreår selv også, og hans siste gren på stammen Time Being er en ny bekreftelse på hans fortreffelighet når det gjelder å lage gode voksenpopplater. Plata minsker ikke hans status som låtskriver, men om han kommer til å bli en så mye større berømmelighet er vel heller tvilsomt. Til det går Sexsmith med sitt gutteaktige vesen litt for rolig i gangene. Årets plate skriker heller ikke ut om så mye oppmerksomhet, men dermed ikke sagt at Time Being ikke er en vakker, fengende og helstøpt popplate.

Den åpner på umiskjennelig Ron Sexsmith-vis. Hands of Time har en melodi som går rett i øret, i tillegg til gitar, trommer og Rons ekte og engasjerende stemme. Han er i det hele tatt opptatt av tid denne gang, og etter vinterhyllesten (en kan lett se for seg Ron Sexsmith kose seg en iskald vinter i Canada) Snow Angel følger den potensielle radioslageren All in Good Time. Never Give Up er et vakkert hvileskjær med pent gitarspill, før han igjen er popfengende på sitt beste på I Think We're Lost. En låt som har kommet igjennom nåløyet på Norges største radiokanal. Det er på P1 Sexsmith hører hjemme. Men ingen unge ville hatt vondt av å høre på den erfarne og stilrene artisten som Ron Sexsmith er. I Think We're Lost er nesten på høyde med Josh Rouses Givin' It Up av årets låter med rotasjon på norsk radio. Fengende og friskt.

Platas tydeligste ballade Reason for Our Love er Sexsmith på sitt såreste, og selv om plata preges mest av de mer tempofylte og catchy poplåtene, er det også flere sentimentale melodier han presenterer her. Omslaget bærer også preg av at Ron Sexsmith er en alvorlig og ikke minst ettertenksom herremann. Kvalitetsmessig flater plata heller ikke ut på slutten, og både Ship of Fools, The Grim Trucker og Some Dusty Things er meget gode poplåter. Det er i det hele tatt et imponerende sett låter på dette albumet. "And we are alle in the same boat, darlin'" på Ship of Fools er for eksempel et av sommerens flotteste refreng, og så korrekt og tidsriktig som en strømlinjeformet hitlisteartist aldri kan bli.

"Cold hearted wind, is moving in from every side" synger han på folklåta Cold Hearted Wind, men det er en varme få andre artister forunt en sitter igjen med etter å ha brukt en sensommerkveld med fine Time Being.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


David Thomas Broughton - The Complete Guide to Insufficiency

(Plug Research)

Enkelte har det i blodet. Noen besitter kvaliteter som andre bare kan drømme om. Møt David Thomas Broughton.

Flere:

Gluecifer - Automatic Thrill
Jim O'Rourke - I'm Happy, and I'm Singing, and a 1, 2, 3, 4