cover

Carved In Stone

Grand Lux

CD (2007) - Ulterium

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Heavy metal

Spor:
1000 Paper Cranes
Fallen Angel
Escaping the Clouds
Eye of the Storm
Through Dirt
Like Hail from Blue Sky
Love Reflection
Never Fall
Eternity in Fire
Rainbow's End

Referanser:
Thin Lizzy
Judas Priest
Stryper
TNT
Dio
Rainbow
Queensrÿche
Accept
Guardians of Time

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Kristenrock med baller

Det meste klaffer for Grand Lux på deres andre skive.

Det kommer mye tøft fra vår sørlige landsdel om dagen, og Grand Lux er intet unntak. Dette Kristiandsand-baserte bandet så dagens lys i 1999, men ga ikke ut sin debut i 2004 i form av Iron Will.

Tre år etter en noe lunken mottakelse av debutskiva returnerer kvintetten - som rocker på vegne av Vårherre - med ei riktig saftig skive. Bandet har vokst siden debuten, og både produksjon og låtmateriale er betraktelig bedre.

Sørlendingene presterer å lage fet 80-talls gitarbasert rock, og er tydelig influert av de gamle heltene. Åpningskuttet, 1000 Paper Cranes, låter ikke ulikt det Judas Priest gjør i dag, og både Fallen Angel og Like Hail From Blue Sky har en del TNT i seg. Through Dirt svinger som de gode, gamle Accept-rockerne. Innledningsvis har Love Reflection litt Jaqueline-aktige gitarer, uten at det heller gjør noen skade.

Lydmessig holder Carved In Stone mål i massevis, og trøkker akkurat slik 80-talls rocken skal gjøre. Et fåtall låter bærer struktur- og arrangementene preges nok av å være litt halvferdige, men skiva som helhet lider ikke nevneverdig av dette.

Grand Lux blir etter dette også et spennende band å følge i tiden fremover.
Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Karl Seglem - Femstein

(NOR-CD)

To horn i pannen, ei fele som spiller som Fanden, sjamanrytmer og et snev elektronikk - Femstein er Karl Seglems muligens beste plate!

Flere:

Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus
Geoff Berner - Whiskey Rabbi