cover

As We Look For Silence

Merry November

CD (2010) Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Countrypop / Folk / Norwegian depression

Spor:
Great Sound of Hollow
Purely on Cloud 9
Woman
Lonely-Hearts
Divine Pebble
No Ears on Ego Monuments
Seabird
Trashed Lady
Star Apple Tree
Seeds

Referanser:
Ai Phoenix
St. Thomas
The Walkabouts
Tindersticks
Frode Fivel
Spokane

Vis flere data

Se også:
I'll Keep You Here - Merry November (2003)
Since We Are All Captains - Merry November (2005)
Since We Are All Captains - Merry November (2005)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Melodiøs stillhet

Merry November lager musikk mens de ser etter stillheten.

Det som først slår meg i møtet med dette albumet, er roen over det. As We Look For Silence er en meget passende tittel på en utgivelse som er ganske så stille, og som synes å ha god ro. Dette er nødvendig, for det må være en ro i et format som dette. Lydbildet er nedstrippet og forløper med lavt tempo og enkel instrumentering, mollstemt, sakralt og med country-tvist.

Merry November var tre mennesker på sine første to utgivelsene, men utvidet besetningen med ytterligere tre i 2007. På deres tredje er det likevel ekteparet Charlotte og Andreas Knudsen som står i spissen og alternerer om å fronte rekkene.

Pianospill og stemmen til den mannlige halvpart i ekteparet åpner denne letingen etter stillhet. Det er en fin åpning, og den gjør oss forberedt på hva som venter. I andreleåten øker tempoet noe, og jeg tenker at dette ikke er så aller verst. CD-rotasjonen går sin vante gang. Etter hvert merker jeg dessverre at interessen min begynner å avta noe, og at det går litt for mye i samme spor. Roen tar rett og slett litt overhånd. Det er rolig, og det er trist. Når syngingen til og med går over til hvisking, blir det i overkant stillferdig. Merry November lager en stemning, men det blir litt for mye av den samme stemningen.

Men ordene som synges blir sunget med innlevelse og overbevisning.

Empty of words
An endless emptiness
No more to say
nothing to say
All there is
a hollow cry

(Great Sound of Hollow)

Det er ganske depressive saker, dette. Disse verselinjene er representative for det øvrige tekstmaterialet. Den samme desperasjonen og tristessen som har blitt presentert på tidligere album, er også tilstede her. Det er Charlotte Knudsen som har tatt seg av skrivingen, og det fortjener hun berømmelse for. Det er en nærhet i ordene, og man kan bli lettere grepet av noen av tekstene. Det er bare synd at det - igjen - blir for repterende.

Merry November prøver. Det er absolutt ikke dårlig, men det er ikke spesielt bra heller. As We Look For Silence blir anonym, samtidig som jeg får ofte følelsen av å ha hørt dette materialet en del ganger før. Jeg savner høydepunkter og overraskende overganger, og sammen med det rolige og nedstrippede lydbildet, blir det nærmest noe klaustrofobisk over det hele.

Allikevel beveger de seg i riktig retning mot det som kan ligne på lyden av dem selv. De høres også mer ut som et selvbevisst og sikkert band enn på de tidligere utgivelsene, og albumet er velprodusert. Men de burde vært mer utfordrende, for de taper på å være for trygge og jevne.

Merry November virker å være på vei et sted. Jeg håper de finner stillheten de søker neste gang. Og at stillheten lager litt mer lyd.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richard Swift - Dressed Up for the Letdown

(Secretly Canadian)

Velkledde og idérike songar om nasjonal fridom, bygningar i Amerika, det grimme artistlivet og ein heil del lost and sorrow.

Flere:

The Loch Ness Mouse - 11-22
The International Tussler Society - Motorpsycho Presents the International Tussler Society