cover

Plays That Good Old Rock and Roll

Neil Michael Hagerty

CD (2002) - Drag City / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Singer/songwriter

Spor:
The Storm Song
Sayonara
Oklahoma Township
Shaved C*nt
Rockslide
Louisa La Ray
Some People Are Crazy
Gratitude
It Could Happen Again

Referanser:
Royal Trux
The Rolling Stones
The Velvet Underground

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Rock'n'Royal

Royal Trux-medlem går forsøker å spille god gammal rock, men det blir noe litt annet.

Neil Michael Hagertys karriere har drevet ham innom både Royal Trux og Weird War, i tillegg til soloskiver. Dette er hans andre på egenhånd. Selv står han for gitar og vokal. Sammen med gode venner på bass, trommer, piano, saksofon, fiolin og annet drar han lytterne gjennom ei variert skive. Det virker som om Hagerty får utløp for både sære og streite sider av sitt kreative hode.

Til tross for tittelen er ikke dette noen vanlig rock'n'roll skive. Den er skeivere og underligere enn som så. Plata åpner med den repeterende og ganske kjedelige The Storm Song for så å ta seg opp underveis. Det skrangler og skjærer, ikke helt uten sjarm. På Oklahoma Township begynner jeg å tenke Mick Jagger, en tanke jeg ikke helt klarer å slippe på resten av skiva. Andre små Stones-referanser dukker også opp etterhvert.

Noen ganger, som i Shaved C*nt drar det over i små støyorgier, som ærlig talt ikke er av det mest spennende slaget. Siste halvdel av skiva foregår hovedsakelig i litt mer ordnede og givende former. Av de morsomme innslagene er Louisa La Ray, en blåser og gitardreven blues-soul-rocker. Fornøyelig er også countryforsøket Some People Are Crazy.

Plays That Good Old Rock'n'Roll er sikkert ei morsom skive for de som har fulgt mannen en stund. For andre blir det en blanding av ganske gode ideer og mindre interessant eksperimentering. Den er nok vanskelig å bli orntli' glad i samtidig som det er lett å finne noe som fenger.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

(RCA)

Queens of the Stone Age, Led Zeppelin og Nirvana bokstavelig talt i ett og samme band. Tiårets supergruppe? Mest sannsynlig.

Flere:

Equicez - State Of Emergency - Generation Equiz
Firewater - The Man on the Burning Tightrope