cover

Life In Ruin

If Hope Dies

CD (2006) - Metal Blade / Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Death metal / Thrash / Hardcore

Spor:
Burned Out
Anthem For The Unemployable
Dead Reckoning
Time Is Not On Our Side
Fear Will Keep Them In Line
Water Into Wine Cooler
The Ultimate Nullifier
Marked For Death
Some Skynyrd
Nuked From Orbit
Life In Ruin

Referanser:
Testament
In Flames
Edge of Sanity
Pantera

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Hardbarka jyplinger

Et relativt nytt band, med hovedfokus på tyngde, intensitet, brutalitet og trøkk! Life In Ruin gir deg en midt på trynet!

Amerikanske If Hope Dies ble grunnlagt i 1998, da medlemmene var i midten av tenårene. Etter fire år som band fikk de napp hos Diehard Records, og debutalbumet Siege Equipment For Spiritual Decline (2002) ble solgt i 1200 eks., og det av bandet selv. Det påfølgende året ble bandet plukket opp av Ironclad Records som ga ut oppfølgeren med den klingende tittelen The Ground Is Rushing Up to Meet Us, som deretter ble re-utgitt på tyske Metal Blade i 2004, med nytt cover.

Vi skriver 2006, og bandet har vel egentlig ikke forandret seg så altfor meget i løpet av de drøyt to årene som har gått siden sist de besudlet folks lyttevaner. Skal man nevne referanser er det Pantera og nyere Testament som først rinner undertegnede i hu. Mange av låtene har de typiske groovy riffene som førstnevnte i sin tid gjorde til et av sine varemerker. Testament har i løpet av de siste ti årene utviklet seg til å bli et mer death/thrash band, og jeg synes If Hope Dies har videreført dette på en brukbar måte. På den annen side bærer de et ganske moderne preg, og tåler nok dermed å bli nevnt i samme åndedrag som In Flames og Slipknot.

Men la det være sagt; If Hope Dies er ikke noe nu-metal-band. De kjører på med sin kompromissløse metalcore/death-thrash, og fillerister lytteren i drøye 37 minutter. Når skiva er delt inn i elleve kutt finner man ut at det ikke er lange intrikate komposisjoner vi får servert, men heller korte, konsise og effektive låter.

En annen ting som er ganske så imponerende; den eldste i bandet er 22 år gammel, og dermed biller jeg meg inn at resten er rundt 20-21 år gamle. Det faktum at de ga ut sitt første album i en alder av 17-18, er ganske så enestående, samtidig som de leverer så kraftig og til tider svært så amper musikk.

Siden dette er mitt aller første møte med If Hope Dies, må jeg konstatere at de absolutt har overbevist med sitt tredje album. Life In Ruin har svært fet lyd, som etter hvert har blitt et must, for at denne type metal skal bli noenlunde interessant. Her er det pønsj i hver eneste tromme, deilig øs i cymbalene, og massive gitarer som fyller lydbildet helt ut i kantene.

Femmenalt!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


William Hut - Versus the End of Fashion Park

(Banana Party)

Du verden så treffsikker han er i sin melodiførsel, denne vemodige vestlending.

Flere:

Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko
The National - Alligator