cover

Metronomicon Audio 4.0

Diverse artister

CD (2010) - Metronomicon Audio / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop / Rock

Stiler:
Elektronisk / Poprock / World / Hip-Hop / Beat / Post-rock / Singer/songwriter

Spor:
S.U.P.E.R.N.O.V.A.
I'm Glad I'm Sad
Husk
Don't Tel Aviv
Skumring Søvn
The Russian Steps
4.0
The Valley Of Lo
...And Then We Met The Locals
Aller Mest
The Lost Levels
Brothers Packing Heat
aSaKa_mi2yo
Free Willy Nelson Mandela
Doomy
I Must Allow
Low Clouds High Skies And Rainbow
45
Maze
Until The Evening Falls
Get Knocked Down

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Førtifest

De obligatoriske er i godt selskap med andre spennende navn denne gangen, og resultatet har blitt lekkert!

Metronomicon feirer sin førtiende utgivelse på sedvanlig vis, slik de har gjort det på hver tiende så langt i sin levetid som flott plateselskap. Det høres kanskje beskjedent ut, men de har stått på i den entusiastiske lille labelen. Et av sjefsbandene, Center Of The Universe, viser seg her og til stadighet som en av de mest uforutsigbare og festligste innslagene i undergrunnen i Oslo. Pålitelig uforutsigbart, noe Metronomicon vel også i stor grad kan kalles.

Det er sjefsmetronomicon Jørgen Skjulstad og hans Center Of The Universe som starter også denne gangen, og det er med S.U.P.E.R.N.O.V.A. at han har laget noe av det mest skrudde og fengende popstykket han noen gang har laget. Det bør vi være takknemlige for, for det blir helt uimotståelig.

Så er det en liten berg-og-dal-bane etter dette, noe som vel nesten er uunngåelig med 21 låter og 21 forskjellige artister. Men høydepunktene står faktisk i kø noen ganger. The Samuel Jackson Five for eksempel, som har vist seg flere ganger som landets fremste eksponenter av postrock, gjør det på nytt her. André Borgen understreker sin posisjon som en som er i stand til å gjøre morsomme og stilfulle sprell med en ofte ensformig singer/songwriter-sjanger.

Magnus Moriarty™ har klamret seg fast i en sound som er like fornøyelig som den er forventet. Han har et varemerke (eller to) som er umiskjennelig, og det fortsetter å komme flotte låter ut av det. The Valley Of Lo er heller intet unntak. Ergo viser seg også fra sin beste side med Brothers Packing Heat, og fremstår som en litt mindre forstyrrende versjon av Atlas Sound.

Til og med Koppen, som jeg har hatt et anstrengt forhold til tidligere leverer en knallmorsom låt med Free Willy Nelson Mandela. Ellers leverer Siv Sperati, Science And Spheres, Meta Forever og Lower Than Lo-Fi But Higher alle flotte låter.

Oppskriften på samleren er det den alltid har vært, og konseptet er jo også det samme. Hva annet skulle en slik samler gjøre enn å vise spennet og kvaliteten som Metronomicon Audio helt klart har. Og med noen gode venner utenfor labelen, så har det blitt en usedvanlig lekkert sammensatt samler.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sade - Lovers Live

(Sony Music)

Sadie, Shady, Sadé, Said, Saidi - kjært barn har mange navn og ingen visste hvordan man uttalte det på 80-tallet.

Flere:

Lalla Carlsen - Norges Revydronning
Karl Seglem - Femstein