cover

Harem of the Sundrum & the Witness Fig

Wooden Wand

CD (2005) - Soft Abuse

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Singer/songwriter / Lo-fi

Spor:
Leave Your Perch...
Perch Modifier
Vengeance, pt.2
Sundrum Ladies
Babylon the Great, pt.3
(Ask a) Sufist Chef
Spiritual Inmate
Forgiveness Figg (Bethany Hotel Blues)
Eagle Claw
Warn Winch, pts. 2-3

Referanser:
Will Oldham
Vetiver
Devendra Banhart

Vis flere data

Se også:
Blood Oaths of the New Blues - Wooden Wand (2012)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


En tryllestav på egen hånd

Uten the Vanishing Voice fremstår Wooden Wand som en visesanger av den (nesten) ordinære sorten.

Wooden Wand, eller James Toth som vi også kan kalle ham, driver til daglig sitt avantfolk-ensemble Wooden Wand and the Vanishing Voice. De har i mange år beveget seg i skogens ytterkanter og har en lang rekke utgivelser bak seg. Når Wooden Wand himself skal debutere som soloartist er det dermed noe overraskende at det skjer i en mer konvensjonell form. Harem of the Sundrum & the Witness Fig er mindre snål enn tittelen antyder. Dette er en plate som rusler godmodig mellom stier Will Oldham tråkket som Palace Brothers, Beck på sitt mest innadvendte, og med milde hint av Devendra Banhart sin mer psykedeliske verseform.

Etter sigende ble platen til mens Toth var i Los Angeles, og søkte lyden av det han kaller "the other California sound". Med David Crosby, John Phillips og Gene Clark i bakhodet vandret han åsene i Hollywood og langs strendene for å søke åndelig inspirasjon. Selv om han ikke tangerer de gamle mestre, så har han endt opp med noe som står godt på egne bein. Det er
ikke spesielt vanskelig å se for seg James Toth sittende på stranda med gitaren på fanget, plukke frem melodier som flyter inn fra Stillehavet en sen sommerkveld. Det er noe mildt og vennlig over denne platen, den bærer en sedat stemning som passer godt til kvelder med lite annet gjøre enn å sitte rolig og telle ildfluer og passe på stjernene.

Harem of the Sundrum & the Witness Figg er i hovedsak en helt akustisk affære, kun elektrifisert av en gitar og med selskap av noen som korer litt enkelte steder. Lyden er like sprukken som Toths vokal, og angir også et velvillig forhold til 30 og 40-tallets fjellsangere og blueshelter fra sør. Toth søker og lykkes med sitt "tidløse" uttrykk, men har i gleden over å ha funnet "the other sound" glemt å skrive låter som står seg helt til solen står opp og det er på tide å legge seg.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kråkesølv - Trådnøsting

(Diger)

Stilsikkert, kreativt og bemerkelsesverdig fra Kråkesølv, som gjør den beste norske debuten på årevis.

Flere:

Diverse artister - Norske Slagere Kapittel 1 - 1955
Proviant Audio - Real Love Tastes Like This