cover

The Patron

To Kill a Petty Bourgeoisie

CD (2007) - Kranky / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Shoegaze / Indierock / Elektronika / Post-rock / Indiepop

Spor:
The Patron
The Man With the Shovel, Is the Man I'm Going to Marry
Lovers & Liars
Long Arms
Dedicated Secretary, Liaison, Passionate Mother
I Box Twenty
You Guys Talk, We'll Spill Our Guts
With Brass Songs They'll Descend
Very Lovely
Window Shopping

Referanser:
AMP
Sigur Rós
This Mortal Coil
Labradford

Vis flere data

Se også:
Marlone - To Kill a Petty Bourgeoisie (2009)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Spirits in the dark

Shoegazer? Screengazer? Stargazer? Støygeezer! Minneapolis-basert duo som blander post-rock, støy og romantisk indie-pop.

Elektronikk og lydmanipulering er sentrale stikkord for de fleste utgivelsene på merkevaren Kranky – inkludert denne!

The Patron er det første album til Minneapolis (via Richmond)-innbyggerne Jehna Wilhelm og Mark McGee som utgjør personalet i det som litt eiendommelig blir kalt To Kill a Petty Bourgeoisie. Deres musikalske formel er basert på at støyende elektrisk gitar og tynn jentesang blir supplert med susende elektroniske pålegg og masse mørk og våt regnværsakustikk.

Lydbildet er nesten som This Mortal Coil blandet med My Bloody Valentine og deretter teknologisk oppdatert til 2007. En annen innfallsvinkel er å tenke seg mer konsis utgave av Amp og Labradford. Musikken på The Patron ligger altså i spenningsfeltet mellom støyende elektronikk, post-rock og kvasi-romantisk indie-pop. Låtene har et godmodig tempo og lite perkusjon, her er det glidefølelsen som blir vektlagt. Innimellom kan det være nesten engleaktig vakkert – som på Lovers & Liars.

To Kill a Petty Bourgeoisie kommer i mål som et respektabelt debutalbum som likevel vil ha vanskelig for å bli lagt merke til i konkurranse med tallrike lignende utgivelser. De helt store ideene uteblir og sporene blir litt for like hverandre. Det blir rett og slett litt for forutsigbart og passé til riktig å kunne imponere denne anmelderen.