cover

19 Love Ballads

Michael Learns To Rock

CD (2002) - Medley / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Voksenpop / Easy Listening

Spor:
The Ghost Of You
The Actor
Sleeping Child
Complicated Heart
25 Minutes
Out Of The Blue
I Wanna Dance
That's Why (You Go Away)
Love Will Never Lie
How Many Hours
I'm Gonna Be Around
Nothing To Lose
Paint My Love
Breaking My Heart
Strange Foreign Beauty
You Took My Heart Away
Blue Night
More Than A Friend
Forever And A Day

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Sukkerspinn for viderekomne

Selv en fløtepus som meg må gi opp å fordøye 19 danske kjærlighetsballader.

Målgruppen her må helt klart være de som ennå husker den tidlige 90-talls-slageren The Actor, og har dertil vakre og/eller bittersøte minner fra bygdefest, diskotek eller rødvinsaftener... ELLER de som rett og slett er "forført" av nåværende TV-reklame.

Skal man dog høre på 19 strake ballader om hjerte og smerte, med ALLE variantene av standard ballade-akkorder (og dusinvis av vrier på disse), må man enten være superforelsket eller supermelankolsk. For det er ingen tvil om at dette er overdose så det holder. Selv meg, som glatt medgir jeg har opptil flere av gruppens tidlige studioalbum i CD-hyllen, synes dette er litt overkill.

Det finnes sågar to samlere fra MLTR (som de kaller seg i forkortelsen) fra før av, den seneste fra 1999. Da er det ikke vanskelig å se dette nye forsøket som noe annet enn et forsøk på å melke kua nok en gang. Et samlealbum med MLTR må uansett fokusere på ballader, da verken raske eller midtempo-låter fra det holdet så langt har festet seg som singler.

At et av de fire bandmedlemmene også har sagt takk og farvel siden forrige album, Blue Night (2000) - forøvrig en STOR skuffelse rent melodisk, kan tyde på at det er oppbrudd i danskenes slagerband. Men alt dette blir ren gjetning fra min side, og ikke hovedpoenget.

Bortsett fra en ny låt, førstelåten The Ghost Of You - som ikke skiller seg nevneverdig ut i mengden - er dette pop langs minste motstands vei. En og en er det mange fine sanger her, men på rekke og og rad, nei, da sliter selv en selverklært popfanatiker som meg.

Innenfor den noe smale melodiske sfære som en tre-fire minutters popballade nødvendigvis må bevege seg i, vil jeg dog si følgende: Hovedlåtskriver og vokalist Jascha Richters er en underkjent låtsnekker som i sine beste øyeblikk ikke har stått tilbake for det både britiske og amerikanske kolleger i samme sjangre har prestert de siste ti årene. Men særpreget er ikke sterkt nok til at MLTR vil bli husket som noe annet enn dyktige håndverkere.

På meg virker det rett og slett som om gruppen nå er fornøyd med å selge til et godt voksent publikum, og ikke lenger ønsker å leke seg med verken lydbilde, melodiske årer - eller et noe mer spennende, lekent image...

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


TeeBee - The Legacy

(Port Azur / Subtitles)

Norges egen TeeBee videreutvikler og perfeksjonerer sin egen stilsikre drum'n'bass-variant.

Flere:

Efrim Manuel Menuck - Plays "High Gospel"
Richard Swift - Dressed Up for the Letdown