cover

From Hero to Zero

4ft Fingers

CD (2002) - Golf / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk

Spor:
Proud To Know You
Burn the Bridges
Bright Side
Walk Away
All Down Hill From Here
Confused
One Way
Last Man Standing
Emergency Manoeuvre
Busted
Doubt It
Eye For An Eye
Carpe Diem

Referanser:
Snuff
Rancid

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Ølpunk

Britisk allsangvennlig punk som raser framover uten å se seg til sidene.

4ft Fingers er et band som stilmessig følger i kjølvannet av Snuff. Fortpunk med allsangsvennlighet og godt humør er vel en brukbar definisjon. Beerskatepunk kaller de det selv. Ingen dårlig beskrivelse det heller. Det er imponerende tempo både hos trommis og gitarist, men låtmaterialet er vel noe mer diskutabelt. Variasjonen er liten og låtene gir ofte ikke mer en et øyeblikks pogelyst.

De kombinerer California med London, skating med hanekammer og rå allsang med rølp. Det passer like godt til fotball som til ekstremsport. Tekstene er alt fra dra-til-helvete-ytringer (Last Man Standing) til tull og tøys (Busted). Vokalen er så som så, men det er jo ikke uvanlig blant slike band. Innsatsen og troverdigheten er det derimot lite å utsette på. En del av låtene røsker godt i rockefoten, men etterlater sjelden varige inntrykk.

From Hero To Zero mangler ofte det lille ekstra for at melodiene skal sitte skikkelig. Det blir litt mye av det samme heseblesende kjøret hele tiden, noe som medfører at tre kvarter føles litt for lenge. Låtene blir også ganske like i lengden. Jeg tar meg i å lure på om noen av dem er med to ganger. Som et gjemt bonusspor får vi en liten hardrockflørt som er morsom, men ikke spesielt god.

Selv om 4ft Fingers ennå mangler en del tar de igjen mye på sjarm og humør. Er man glad i enkel britisk punkrock er dette ei artig plate. Den oppmuntrer både til alkoholkonsum, mongodansing og tippekamp. Et helt greit alternativ om man er klar for hurtigrock en kveld, selv om det absolutt kan bli litt for mye av det gode.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Windir - Valfar, Ein Windir

(Tabu)

Valfar, Ein Windir er en fin og verdig oppsummering av Windirs så alt for korte karriere.

Flere:

Vidar Sandbeck - En fergemanns vise
Sharon Van Etten - Tramp