cover

Balls and Kittens, Draught and Strangling Rain

CD (2010) - Hubro / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Singer/songwriter / Folk / Alternativ / Improvisasjon

Spor:
Adam's Place
Red Around The Eyes
Jim's Place
Song Came From M.
Lest I Ever Waited
Reverse
Shots Being Fired
Over, The White Snow
Gentle Friend
I Still Owe The Morning

Referanser:
Sharon Van Etten
Basia Bulat
Rockettothesky
Sacred Harp
Jana Hunter
PJ Harvey

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Here's the sunshine friend of mine

Jessica Sligter har fått sine sanger ikledd en stofflighet som etterlater en passende mengde kløe.

Jessica Sligter ankom Norge for fire år siden fra Utrecht, Holland. På flukt fra stigende vannmasser og en utilfredsstillende musikkscene i hjemlandet har hun funnet seg til rette i +47. Med hjelp av det som kan krype og gå, plinke og plonke, på improscenen i Oslo presenterer hun denne vidunderlige platen.

Som antydet i tittelen er det en trekkfull konstruksjon vi her har med å gjøre, og godt er det. Uten trekk blir det astma, jazz og andre luftveiskomplikasjoner iflg. Folkehelseinstituttet. Her er det full gjennomtrekk som sikrer en rik tilgang av alt godt som vinden fører med seg. Ukulele, sag og tuba for å nevne noe.

Sangene, som domineres av piano og sang, boltrer seg fint i de øvre luftlag, men ca 386 strenger, eller barduner om man vil, jorder materialet og viser en nær tilknytning til folkemusikk og jordsmonn. Det foreligger også noe klassisk grums her i gården og blandingsforholdet mellom dette og det mer folkelige, ispedd en tekstur kjent fra ovennevnte improscene, gjør platen befriende vanskelig å kategorisere. Alternativ pop? Nei. Dette er ikke alternativet, det er førstevalget. Det er også fascinerende å høre hvor sobert det spilles når man vet at brorparten av musikerne her vanligvis opptrer i sammenhenger som er mye drøyere hva angår takt og tone. Eksperimentalistene har fått fine låter å bryne seg på, og Jessica Sligter har fått sine sanger ikledd en stofflighet som etterlater en passende mengde kløe.

Tekstene minner meg om eventyr jeg aldri har blitt fortalt. Som om barnebarnet skulle ta bestefar i fanget og fortelle ham noen gode skrøner. Jeg blir ikke klok på dem men underveis føler jeg meg skikkelig lur.

Et sjenert håp preger albumet og tidvis er det full blomstring i noe som på godt engelsk kan kalles "a glorious triumphant feeling."

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richard Swift - Dressed Up for the Letdown

(Secretly Canadian)

Velkledde og idérike songar om nasjonal fridom, bygningar i Amerika, det grimme artistlivet og ein heil del lost and sorrow.

Flere:

Ensemble 96 - Immortal Nystedt
Le Corbeau - Moth on the Headlight