cover

He's Mad (His Name Is Bush)

Son of Silence

CD-single (2003) - Trust Me / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Lo-fi / Humor

Spor:
He's Mad (His Name Is Bush)
The Animated Video (video)

Referanser:
Don Lennon
Weird Al Yankovic

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Dear Mr. President

George W.Bush får så cowboyhatten passer som førstemann ut i ny samling av satirelåter på Trust Me Records.

Antikrigslåta He's Mad (His Name is Bush), skrevet og framført av Son of Silence, alias Stian Fjelldahl (også kjent fra Bodø-bandet Minus Mike), er en velmenende kritikk av den amerikanske regjeringens siste "korstog" mot Irak. Tittelen på denne låta kunne like greit blitt sendt ut som en underskriftskampanje for kort tid siden. Mange ville nok kunnet skrive under på at George W. Bush helst burde holdt seg hjemme på Texas-ranchen og brukt tida på sysler tilsvarende hans hjernekapasitet - slik som for eksempel å klappe hesten, løfte høyballer og lignende.

Son of Silence' antihyllest til verdens mest berømte yankee hensetter meg til squaredance på låven, hey-hey-di-hoe, John Wayne, bartenderinner som heter Annie Lee og motoriserte flak som bruker åtte liter på mila. Stian Fjellstads stemme er litt vemodig og forsiktig, men tidvis akkompanert av skarptromme i militærmarsj, banjoklimpring og en ganske raffinert reproduksjon av Richard Strauss' musikalske apokalypsesound (nå mest kjent fra A Space Odyssey eller bleiereklamen på tv), får sangen det riktige satire-soundet. Men når det er sagt, så sitter jeg tilbake med inntrykket av at virkemidlene er rimelig forutsigbare og oppbrukte. Satire skal helst få tilskueren til å flire rått mens hun tenker "kan jeg virkelig le av noe så ondt?", hvorpå hun unnskylder seg med at "det er jo bare humor". Jeg forventet denne reaksjonen hos meg selv, men ble sittende og tenke på at det er en lang vei å gå fra Son of Silence' snille kritikk til musikalsk satire på bekostning av republikansk konservatisme, som etter mitt syn vanskelig skal gjøres bedre enn for eksempel countrysangerinnen Darlene McBride (Nicole Sullivan) i det amerikanske satireprogrammet MadTV.

Plateselskapet annonserer for øvrig at Bush-harselasen er den første singelen i den såkalte Supermann-serien, som er en samling av satiriske poplåter med tilhørende video. Animasjonsvideoen "The Animated Video", laget av Tilnærmet Lik, er verdt en titt. Siden vi altså har mer satire i vente, setter jeg meg godt til rette og venter på sangen om Kjell Magne Bondevik.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ricochets - The Ghost of Our Love

(White Jazz)

Her lukter det 60-tall, knuste hjerter og klassikerstatus lang vei.

Flere:

Hunx and His Punx - Gay Singles
Fe-mail - Syklubb Fra Hælvete