cover

The Ducks and Drakes of Cerberus Shoal

Cerberus Shoal & Guapo

CD-EP (2003) - North East Indie / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Idiotkosmos med hull i begge ender!

Guapo og Cerberus Shoal går sammen om å lage eksperimentell musikk hinsides normaliteten.

Denne EPen er et samarbeid mellom den amerikanske world-space-avant-garde gruppa Cerberus Shoal og den britiske noise-jazz-prog duoen Guapo. Slike split-CDer har vært relativt populære i alternativ-rock kretser i det siste, det er nok å nevne In The Fishtank-serien. For Cerberus Shoal sin del er dette deres tredje split-cd utgitt på det lille selskapet North Easth Indie, de to foregående ble innspilt sammen med henholdsvis Alvarius B og Herman Dune.

Idios Kosmos varer i drøyt 17 minutter og minner mest av alt om en monoton reise inn i et idiotkosmos det ikke er lett å skjønne seg på. Larmende orgel ligger og durer i samme toneart med tilførsel av mektige gong-lyder. Alt skjer i slow motion. Mest av alt minner dette om tidlig krautrock, for eksempel Popol Vuhs klassiske In Den Garten Pharaohs (eller, for den saks skyld, de atonale delene av Pink Floyds A Saucerful of Secrets). Guapos lyddokumentar handler dog tilsynelatende mer om rautende buddhaer enn egyptiske kongers fredelige hage (tenk deg DEN absurde tv-dokumentaren: Buddhistene sitter timesvis i fredfull meditasjon helt til selveste Buddha vekker dem med høylytt rauting og det blir full skandale og masse oppstyr der munkene nervøst flyr hit og dit!).

Cerberus Shoals bidrag A Man Who Loved Holes er, hvis mulig, enda merkeligere. Små lydlooper henger i rundt ett minutt om gangen i til sammen mer enn 16 minutter. En fordreid mørk stemme ledsager oss, men ordene er så tåkete at en frisk hjerne ikke finner noe særlig mening i dem. Det høres ut som eksperimentell psykoterapi inspirert av Timothy Leary og Franz Kafka.

Det siste sporet er som dere ser av navnet en slags fusjon av de to foregående sporene. Det virker ikke som om Cerberus Shoal og Guapo har vært i studioet samtidig, men som om mikseren Jim Begley har satt sammen en ny konstruksjon basert på ferdiginnspilt materiale. Det er vel unødvendig å legge til at også dette sporet er langt fjernere unna enn Påskeøya og tyngre å fordøye enn en hel steinstatue!

The Ducks and Drakes of Cerberus Shoal er noe av det sprøeste jeg har hørt i år, og det sier ikke så rent lite, det kan jeg forsikre dere om! Dette er fascinerende materiale fra folk som betrakter musikk som en form for ekstremsport og drar'n helt ut! Har du hørt om minst tre av de referansene jeg nevner (og liker dem!) så er dette absolutt noe du bør sjekke ut! Vær imidlertid klar over at Cerberus Shoal også har andre utgivelser med noe lettere tilgjengelig materiale.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Suicide - American Supreme

(Blast First / Mute)

Suicide er endelig tilbake, og legger det amerikanske imperiet på skafottet.

Flere:

Foster The People - Torches
Harmonica Sam - Rocker No.1