cover

Arabia Mountain

Black Lips

CD (2011) - Vice / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Indierock / Retrorock

Spor:
Family tree
Modern art
Spidey's curse
Mad dog
Mr.Driver
Bicentennial man
Go out and get it
Raw meat
Bone marrow
The lie
Time
Dumpster drive
New direction
Noc-a-homa
Don't mess up my baby
You keep on running

Referanser:
The King Khan & BBQ Show
The Strange Boys
Crystal Stilts

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Velprodusert og spennende

En ny og muntrere retning, uten at de har solgt sjela si helt til Mark Ronson og mistet sitt velkjente røffere varemerke.

Atlanta-rockerne demonstrerer på sitt sjette album, Arabia Mountain, at de har klart å bevege seg i en ny og muntrere retning, uten at de har solgt sjela si helt til Mark Ronson og mistet sitt velkjente røffere varemerke.

A-listeprodusent Mark Ronson har nemlig produsert de fleste låtene på Arabia Mountain. På de to han ikke har produsert, Bicentennial Man og Go Out and Get It, har de fått drahjelp av Lockett Pundt, best kjent fra Deerhunter og Lotus Plaza.

Men frykt ikke, det er ikke bare overpolerte glatte harmonier og melodier igjen av Black Lips, selv om Ronson har lusket i kulissene.

Det er fortsatt et rustent og ubehandlet preg over både innholdet og musikken. Heldigvis. Og det virker som han og bandet har møttes på halvveien og funnet en felles forkjærlighet for retrorock og 60-tallets skimrende toner.

Black Lips er ikke kjent for å spare på kruttet i sine provokative og alkoholiserte konserter, som tidligere har inkluderert alt fra urinering, nakenhet, fyrvekeri og flammende gitarer, så sjansen for at de plutselig skulle forvandles til pusete pop-entusiaster er liten.

Kvartetten som har proklamert seg selv som flowerpunkrockere har hentet fram en tykk og sotete sound, og har latt 60-tallet og det moderne flyte om hverandre i harmoni - og kaos.

Åpningslaaten Family Tree er et energisk bidrag på skiva, med brølende vokal og livlig intensitet. New Direction oser av 70-tallets powerpop og gode vibrasjoner, mens Mad Dog har en naturlig kul lekenhet over seg, med saksofon-infiserte innspill, 60-talls mod og hint av jazz. Akkurat passe slurvete og forvirrende rock.

Mr Driver har et sløvere uttrykk, med en søvnig vokal, men refrengets fyrighet og lettstemthet loefter stemningen. Bone Marrow er en gitar drevet hand-claps låt med mørke og lyse nyanser, som gir et interressant uttrykk, og Spidey's Curse er en skranglete og sommerlig surf-punk låt.

Med fem utgivelser på åtte år, har ikke gutta ligget på latsiden musikalsk. Hastverk, kan ofte være lastverk, men på Arabia Mountain skorter det ikke på velprodusert og spennende innhold. Plata føles dog en smule for lang halvveis inn, selvom de 16 låtene bare er spredd på spake 41 minutter. Den har imidlertid heldigvis unngått å gå i samme felle som de gjorde på deres forrige skive, 200 Million Days, hvor lydbildet tidvis ble ensformig, og noen av sangene gled inn i hverandre, som gjorde et i utgangspunktet solid album, ikke minneverdig nok.

Gutta har aldri vært redd for å vise frem sine lekne og uhøytidelige sider, og de mestrer å kombinere humor og musikk, uten at det blir flåsete, banalt eller småpinlig. Det er tidvis ubehøvlet, men det bikker ikke over i harry eller slitsomt av den grunn. Jeg får assosiasjoner til den ville vesten, festivalliv og den erke-amerikanske landsbygda med allsang rundt bålet på sene sommernetter.

Arabia Mountain er et innovativt, avslappet og barskt album, med et renere uttrykk sammenliknet med noen av deres tidligere utgivelser. Det er mer tematisert og ryddigere, i en sommerlig innpakning. Den gitar-orienterte energien blandet med surfpop og garasjerock, gjør dette til en disig sommerplate. Black Lips er på sjarmoffensiven, og det er vanskelig å ikke la seg rive med og bli i godt humør av denne psykedeliske soul-blues-rock affæren.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Grey de Lisle - The Graceful Ghost

(Sugar Hill)

Ei countryplate med både ynde og tungsinn. Akustisk, vitalt og tett i tett med sterke låtar. Ta vel imot: Grey De Lisle.

Flere:

High Llamas - Beet, Maize & Corn
Ensemble 96 - Immortal Nystedt