cover

Scars of the Crucifix

Deicide

CD (2004) - Earache / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Death metal

Spor:
Scars of the Crucifix
Mad at God
Conquered by Sodom
Fuck Your God
When Heavens Burn
Enchanted Nightmare
From Darkness Come
Go Now Your Lord Is Dead
The Pentecostal

Referanser:
Slayer
Mercyful Fate
Morbid Angel
Venom

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Forfriskende blasfemi

Deres beste angrep på kristendommen siden suksessen Legion i 1992.

Amerikanske Deicide har holdt det gående siden den selvtitulerte debuten i 1990, og satt med plata Legion i 1992 en foreløpig salgsrekord for deathmetal, med over 1 000 000 solgte eksemplarer. Dette er temmelig høye tall i en såpass smal sjanger, så det er ikke rart at plateseskapet benytter enhver anledning til å gjøre oss oppmerksom på det. Bandet har siden den gang gitt ut flere mer eller mindre middelmådige plater, og har hele tiden holdt en relativt høy profil i death metal-miljøet, stort sett takket være vokalist og bassist Glen Benton, som gjør seg bemerket på flere måter enn bare som musiker.

Han er en av svært få amerikanere som har et oppnedkors risset inn i panna. På videoklippet som finnes på promoplata forteller han kort om hvordan han brukte en skalpell og en bit av en kleshenger til å gjøre det mildt sagt uvanlige kosmetiske inngrepet. Den umiddelbare reaksjonen etter at korset var ferdig innrisset, var "Damn! That fuckin' hurts!" Tviler ikke. Han har også sagt i forskjellige intervjuer at han kom til å enten ta livet av seg eller dø en voldsom død, før han nådde 33 år. Visstnok på grunn av av Jesu alder eller noe sånt. Han er i skrivende stund rukket å fylle 37 år. Nåvel.

Scars of the Crucifix er bandets nyeste angrep på kristendommen, og dette er på mange måter det beste bandet har levert siden Legion i '92. Selv om spilletiden kun er på 26 minutter, har bandet funnet plass til 9 låter, alle av høy klasse. Foreløpig er Fuck Your God favorittsporet, selv om de resterende låtene alle holder minst like høy klasse. Lydbildet minner om Helvete i uvær, med en hvesende og infernalsk Glen Benton som Gamle Erik selv. Nå er riktignok stemmen hans noe forvrengt ved hjelp av elektronikk på enkelte partier, men hva så? Fett låter det uansett. Gitarene, ukristelig godt framført av brødrene Hoffman, kniver hvasst mot Benton, med noen til tider vanvittige soloer som kan minne litt om Slayers Kerry King gitarske krumspring. Trommisen holder et helvetes tempo gjennom hele plata, med noen midtempo og "tunge" partier innimellom, som skaper en god variasjon og forsterker brutaliteten i lydbildet. Lyden på plata er skarp som en ljå, uten å bli for overprodusert og glatt. Dette er svært aggressiv og blasfemisk musikk, og med låttittler som Fuck Your God, When Heaven Burns og Go Now Your Lord is Dead, er det liten tvil hvor bandet vil hen.

Deicide beviser at de gamle er eldst; alle med sans for blasfemisk og misantropisk dødsmetal bør sjekke ut Scars of the Crucifix.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Agnethe VR - Inspired

()

Spaden i egne hender + inspirasjon + hardt arbeid + talent + husholdsøkonomi = 78,57% resultat. Mer enn de fleste.

Flere:

The Pains of Being Pure at Heart - Belong
Björk - Greatest Hits