cover

Anno Aspera – 2003 Years After the Bastards Birth

Barathrum

CD (2004) - Spinefarm / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Black metal

Spor:
Intro
Corpse Desecration
Into maze of Nightmares
Angelraper
G.I.D
Sealed by Blood
Mother of Christ
Crucifix Masturbation
Naildan
Anno Aspera

Referanser:
Carpathian Forest
Gorgoroth
Wurdulak

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


15 years after the bands birth

Siste plate av band som har holdt det gående i 15 år.

Dette finske black metal bandet har holdt det gående siden 1990. Den gang het de Darkfeast, og gjorde diverse konserter og spilte inn ymse demoer fram til cirka 1995, da den første plata Hailstorm kom ut. Siden den gang har bandet gitt ut plater omtrent annethvert år, og opparbeidet seg en slags kult-status både hjemme i Finland og i utlandet. Anno Aspera: 2003 Years After the Bastards Birth er likevel første gang jeg stifter bekjentskap med finnene.

Barathrum spiller en form for primitiv, gore/black-metal med en punk-attitude, ikke ulik det våre egne Carpathian Forest driver med: Rølpete, grumsete og med en vokalist fra helvete. Ved siden av tromme og gitar, består bandet av hele tre bassister, uten at det egentlig merkes nevneverdig på plata. Det vil antageligvis endres i live-sammenheng.

Tempoet og intensiteten varieres: Fra intense blastbeats til mer seige, nærmest doom-inspirerte taktslag. Lyden er jevnt over grei med relativt framtredende melodisk bass og skitten gitar, men det blir litt kjedelig og tynt etterhvert. Vokalist og eneste gjenværende originalmedlem Demonos Sova gjør en grei jobb som skrikende vokalist, og skal visst være en god scenepersonlighet. Han ser ihvertfall helt jævlig ut.

Jeg har ikke fått anledning til å titte på tekstmaterialet, men låttitlene Angelraper og Crucifix Masturbation avslører igrunnen det meste om bandets lyriske tematikk. G.I.D. (God Is Dead) kan trekkes fram som en höjdare, men resten av materialet er uten særlig særpreg, og glemmes fort.

Anno Aspera er, ifølge bandets hjemmeside, den siste plata Barathrum kommer til å gi ut. Noe som kanskje er like greit, siden de ikke var særlig overbevisende. De skal uansett ha heder og ære for å ha holdt det gående i hele 15 år.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Father John Misty - I Love You, Honeybear

(Bella Union)

Uvanlige kjærleikssongar i eit faderlig sterkt folkpopmelodisk famntak.

Flere:

Bonnie Prince Billy - Master & Everyone
MJ Cole - Back To Mine - A Personal Collection For After Hours Grooving