cover

Northern Blues

Kristofer Åström & Hidden Truck

CD (2001) - Startracks / V2 / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Countryrock / Singer/songwriter / Poprock

Spor:
All Lovers Hell
How Can You Live With Youself?
Defender
Not There
You Don't Know How Good You Are
A Matter of Seconds
Connected
Years Since Yesterday
She Loves Me
Summer Version

Referanser:
Bear Quartet
Honey Is Cool
Fireside
Starmarket
Loosegoats

Vis flere data

Se også:
Leaving Songs - Kristofer Åström & Hidden Truck (2001)
Dead End - Kristofer Åström & Hidden Truck (2003)
Dead End - Kristofer Åström & Hidden Truck (2003)
So Much for Staying Alive - Kristofer Åström & Hidden Truck (2005)
So Much for Staying Alive - Kristofer Åström & Hidden Truck (2005)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ola-Ola fra Heia

Velprodusert norr-country, som mangler noe av sjarmen til Leaving Songs.

Kristofer Åström og hans Hidden Truck er i skrivende stund fortsatt aktuelle med den glitrende skiva Leaving Songs. Den var resultatet av en trivelig helg som i utgangspunktet skulle danne grunnlag for b-sider til Northern Blues.

Innspillingen av Northern Blues startet allerede i 1999, men utgivelsen ble satt til drøyt to måneder etter nevnte Leaving Songs. Forvirret? Hvis vi i tillegg nevner at Åström er bedre kjent fra punkbandet Fireside, at Hidden Truck består av folk fra blant andre The Bear Quartet og at Northern Blues har blitt nok et elegant album med lavmælt country-inspirert rock, er den forhåpentligvis total. Åström & co vil uansett sørge for at slike bagateller forblir uviktige. Det sentrale i denne sammenhengen er at Northern Blues befester svenskenes stilling som et av de sikreste kortene innen norr-country, nært beslektet til sine americana-kolleger riktignok, men med nok egenart til å skille seg ut; tekster om langrenn, samt gran og fjell på omslaget gjør sitt.

I motsetning til Leaving Songs er Northern Blues mer produsert, med mindre plass til hjemmekos, men med et mer genreløst preg over seg. I tilegg til leirbål-følelsen trekkes det inn pop-elementer (da med hovedvekt mot 60-tallet, harmonisk vestkyst og midt-i-veien poprock som REM). Det er ingen tvil om at det er dette som er selve Albumet, som på den lange ferden har mistet litt av sjarmen som gjorde Leaving Songs til en av årets hyggeligste overraskelser.

Tekstene til Åström er fortsatt ikke av det lystigste slaget, og omhandler i all hovedsak kjærlighetens vanskelige sider, av og til enkle mot det banale, av og til hatefulle og bitre (som i det fengende refrenget på How Can You Live With Yourself: "I hope you'll burn in hell...") men også med et anstrøk av håp (som i She Loves Me). Navlebeskuende, reflekterende og ikke minst passende til deres musikalske stil.

De ti låtene tilhører alle en like stor del av det puslespillet som skaper helhetsbildet av Northern Blues. Som en del av dette finner vi også tilløp til hardere gitardreven rock i Not There, hvor Åström mest av alt minner litt om en annen forkjølet nordboer, nemlig canadiske Hayden.

Northern Blues er en plate som bør sjekkes ut, sørg for all del å ta med deg Leaving Songs i samme slengen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Elected - Sun Sun Sun

(Sub Pop)

Hvis Conor Oberst er den nye Dylan, er Blake Sennett den nye Conor Oberst.

Flere:

Stars - Set Yourself On Fire
Bonnie Prince Billy - Master & Everyone