cover

Alpha Beta Gamma

Bitmap

CD (2003) - Gentle Electric / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Alternativ / Poprock / Elektro / Indiepop / Retropop

Spor:
Runjamesrun
Don't Be So Hard On Yourself
Spyrograph
Adult Education With Pregnant Denis Mortel
Can You See the Sunrise?
Everything's Gone Wrong
Black Arts In the Town Hall
I'm So Lonely
Alpha Beta Gamma
The Morning Wine
The Wind Farmer
Turn It Around

Referanser:
The Beta Band
Lemon Jelly
Simian
Experimental Pop Band
Kraftwerk
The Beatles
Beach Boys

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Kraftwerk on the beach(less)!

Bitmap leverer nostalgisk og lettfattelig, men likevel atomdreven sunflower-pop på førstealbumet Alpha Beta Gamma.

Ex-Salako medlem Luke Barwell har sin egen lille hule i Hull. Uten bruk av studio og kun hjulpet av svakt selvlysende britisk atomenergi, har han skrevet og spilt inn en aktverdig enmannsplate med solide pop-instinkter.

Den godeste Luke Bitmap er frekk nok til å antyde et imaginært skjæringspunkt mellom Beachles (tolk dette ordet som du vil!) og Kraftwerk. Runjamesrun stjeler Lennons eldgamle formulering Run For Your Life og leverer den tilbake på rundt fire minutter som nygammel pop kun iført merkelig kledelig moderne glitch. Don't Be So Hard On Yourself, Spyrograph og The Morning Wine har en mykere tilnærming som låner gull fra tonemestrene McCartney, Partridge & Wilson i fallende rekkefølge.

Tittelen Adult Education With Pregnant Denis Mortel virker noe absurd, men markerer bare Barwells tolkning av hvordan "Klingklang Musik" skal høres ut i dag. Hans stil er "happy-go-lucky", uten omveier når målet kan skimtes i det fjerne. Nymoderne krysninger av Smiley Smile og Trans-Europe Express har allerede blitt gjort, det forunderlige er at Barwell også lager nye avkom sammen med Ram!

Barwell synger, programmerer og spiller gitar på en grei måte, uten å være noen trollmann på noen av områdene. Det holder likevel i massevis, og du vil ikke savne noen virtuøse utskeielser underveis. Dette albumets styrke er en eviggrønn optimisme og uforskammet naivitet som ofte forbindes med 60-tallet. Koblingen av glitch-elektronikk og lyse sangharmonier får meg ellers til å tenke på Simian. At noen fortsatt klarer å gjøre unna 12 låter på 35 minutter vitner om en sårt tiltrengt effektivitet som mange andre artister mangler. Luke Barwell åpenbarer seg som en Sean O'Hagan som maler vannmalerier i lommeformat i stedet for storslagne oljemalerier. Resultatet er derfor mye bedre egnet for å ta med på strandturer.

Legg igjen hodet i tenkeboksen, lag bølger i badekaret, kjøp sand og solbriller og sett på Bitmap!

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Efrim Manuel Menuck - Plays "High Gospel"

(Constellation)

Tung og schizofren debut av Godspeed You! Black Emperor-medlemmet Efrim Manuel Menuck.

Flere:

The Clientele - Strange Geometry
The Dining Rooms - Numero Deux