cover

Seriemorder

Oral Bee

CD-single (2001) - Edel / Edel

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7)


Norsk rap på sitt mest uinteressante

Oral Bee tar livet av tv-serier. Det er nok på dette lekenivået denne mannen fikser sin gangstervirksomhet.

Oral Bee og hans album Sånn Vi Putter Det Ned (2001) tilhører den virkelig uinteressante siden av norsk rap. Han får cred for sin leveranse av beats til utenlandske rappere (se feedback av Sånn Vi Putter Det Ned på Groove.no), men sine egne prosjekter er kun en videreføring av de prepubertale prosjektene denne mannen hadde på radio før noen dessverre gav han en platekontrakt.

Seriemorder handler om denne tøffingens mentale lek, der han tar livet av kjipe tv-serier, ispedd noen intetsigende beats. Ikke morsomt, ikke interessant, ikke bra musikk og ikke verdt å kjøpe. Hvis du først har sansen for denne mannen, så finner du sikkert mange eksemplarer allerede av hele albumet på en lokal bruktbutikk for musikk. Så gjør heller det før du svir av femtilappen på dette våset.

comments powered by Disqus

 



Andy-G
2002-12-19Singel?

Phunk, Seriemorder har da aldri blitt utgitt som singel, men kun som promolåt til radiokanalen NRK mPETRE.
Du bæsjer jo regelrett og galant på leggen (og lokket samtidig).

Oral Bee har kun gitt ut 3 singler (Penger, Alle Hater Oral Bee, og Den Breiale Stilen) pluss et album (Sånn Vi Putter Det Ned)

Neste singel er på vei (kommer i løpet av vinteren).

-En ting er litt rart.
-Oral Bee er poppiz blant mange og selger godt (noe som han faktisk gjør/har gjort.)
-Du gir han dårlig vurdering.

Hvem er det det er noe galt med da?
Jeg vil tørre å påstå at det er deg.
Du er ikke den rette personen til å annmelde Oral Bee rett og slett.

Pål M
2002-12-20Til Andy

Hei Andy-G.

Til din informasjon har Groove mottatt Seriemorder som promosingel, og da regner vi med at det er musikk som gis ut. Derfor er den omtalt.

Når det gjelder sammenhengen mellom salg og anmeldelse, ser ikke jeg (eller de fleste andre anmeldere skulle jeg tro) noen umiddelbar sammenheng mellom salgstall og kvalitet på musikken. En vurdering av en plate skal ikke ha sammenheng med hvor mye den selger.
At Oral Bee har herjet salgslistene har jeg uansett ikke fått med meg, det må du gjerne dokumentere. Hvis du med innlegget ditt mener at kun de som liker Oral Bee skulle anmelde plata, så er jeg uenig. Anmelderen bør ha kunnskap om rap/hip-hop osv., men det er ingen krav at man må like Oral Bee. Hvis så hadde vært tilfelle hadde vel de fleste plater blitt kun positivt omtalt.

Med vennlig hilsen

Andy-G
2002-12-20Da er i såfall anmeldelsen feil...

Du får ikke kjøpt denne singelen da den ikke finnes som utgitt singel i butikken. Det eneste stedet du finner den er på albumet hans. Pluss at du kunne høre den på radioen i Oktober 2001.

Promosingel = låt som blir levert til radio for promotion (du kan altså ikke kjøpe den i butikken, noe som du sier man kan i anmeldelsen).

Men det er litt rart at han skal bli slakta absolutt over alt, og allikevel selge/være ganske populær.

Ville du ha dokumentasjon... det kan jeg ikke gi på denne låta, da den ikke har vært utgitt. Men Den Breiale Stilen var inne på VG-lista Topp 20 (på 15 plass, tror jeg det var).
Albumet var inne på 38 plass på VG lista Topp 40 (albumliste).

En ny låt, Mitt Image Som Pimp har krangla i toppen på "Ti i Skuddet-lista" på NRK mPETRE. Låta ble nr. 1 senest på Mandag.

Oral har også sent Sånn Vi Putter Det Ned til produsenter og rappere i USA, og de digger det de hører...

carine
2003-03-08noe nytt? oral bee

Vi venter bare noe nytt fra Anders Smestad.
Ironi, humor, en fantastisk kroppsnærhet i rytmestatestikken.

Tom-André Larsen
2003-04-05Mitt image som pimp

Hei! Er helt hekta på "Mitt image som pimp" og jeg finner ikke singelen! Noen som kan hjelpe meg?!?! mail meg de som vet, eller har en single som jeg kan kjøpe!

TSH
2003-04-16Oral bee

Uansett hva dere sier er Oral Bee den festeste rap-gruppa i landet ...
Har det mest interisante tekstene og slik alle vil ha dem .
Sier vell sitt om folket som anmelder Oral bee for å ha kjipe tekster da, Pål M.

Sigbjørn
2003-06-21Oral Bee er kongen av Odden!

Godt å se at det er flere med vett i knollen. Det finnes ingen over og ingen ved siden av den orale. Han er rett og slett den feteste. får stadig mail med nye hits som ennå ikke er utgitt. Gleder meg til neste album. Håper "Theme from Heistadmoen" samt "Ustoppelig" blir med i såfall... Noen som vet om Oral har tenkt å skifte navn til Beeze Maccaroni? Har hørt noen rykter om det...

Arnt Steffensen
2003-07-19OralBee

Problemet ditt er at det virker som om du tar denne greia seriøst - Jeg kan ikke nevne noen andre artister jeg har ledd meg skvett ihjel av bortsett fra Oral Bee. Han ironiserer og latterliggjør "rap greia" og tingene rundt det på en genial måte som rapmiljøet burde savnet i lang lang tid.
At du ikke ser verdien i det som musikkanmelder er rett og slett stusselig

Anti MethaDON
2003-07-20Til Arnt!

Han latterligjør ikke noe. La meg sitere Oral Bee (fra That'z Gangsta) :

"The life here in Norway, is what it seems to be/
But most of my lyrics ain't based on reality/
It's based on whut the f*** I like to listen to/"
............. skjønner du nå?

Hvis jeg hadde fått lov til å oppgi en webadresse, så skulle du sett noe du aldri ville trodd! men jeg tror ikke jeg får lov til å "reklamere" her.
men send meg gjerne mail, så skal jeg vise deg litt rundt...

Selvfølgelig er det en del ironi...
men hvis du tenker på de linjene jeg siterte fra Oral Bee over her, så er det ikke så mye ironi allikevel...
Han inspireres oftest ikke av virkeligheten, men av det han hører på...
og det digger jeg fullt ut!

Putifar
2003-07-20Den Orale kongen!

Oral er kongen av det norske rapmiljøet, endelig en som lager fete hits, og driter i om andre synes det er "underground".

Sjur Vaage
2005-01-18Rettelse til TSH og annet

Nå er ikke Oral Bee akkurat ei gruppe da, men en fantastisk mann ved navn Anders Smestad, han er med i "Da Playboy Foundation", og de har gjort stor suksess på andre siden av dammen.

Rapperen Baby Beesh ble så bergtatt av "Mitt Image som Pimp", at han tok med refrenget på sin "Image of a Pimp".

Ellers vil jeg bare si at Oral snart kommer med nytt album (Åh, detta har vi venta på så lenge, ja så lenge, ja så lenge *weee*)...
Still Putter Det Ned.

Jørgen Korum
2005-03-31Noen som har peiling på om det nye Beezy-albumet blir vanskelig å få tak i?

Er helt oppspilt over at Big Oral nå endelig kommer ut med ny skive!:) Jeg SKAL ha den plata og er spent på om hvor den kommer til å bli solgt i normale platebutikker.

Peace fra militæret. Mr. Oral Bee;)

Pimp
2005-04-19Still Putter Det Ned

Albumet er glimrende!
Møt opp på releaseparty den 28. på Feber, der får du kjøpt det.

Aasmund Godal
2007-03-16digger oral

spesielt supafly, ingen vits i å si noe mer. terningkast ::: hele veien.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo