cover

A New Day Has Come

Celine Dion

CD (2002) - Columbia / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Easy Listening / Voksenpop

Spor:
I'm Alive
Right In Front Of You
Have You Ever Been In Love
Rain, Tax (It's Inevitable)
A New Day Has Come (Radio Remix)
Ten Days
Goodbye's (The Saddest Word)
Prayer
I Surrender
At Last
Super Love
Sorry For Love
Aun Existe Amor
The Greatest Reward
When The Wrong One Loves You Right
A New Day Has Come
Nature Boy

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Divadronningen av radiopop

15 nye sanger og en tilsynelatende uendelig liste av musikere: Viva Diva Celine Dion!

A New Day Has Come har fått alt fra ros (VG, som ga terningkast fem) og slakt i de fleste andre aviser i Norge. Selv klarer jeg verken å hoppe i taket eller å bli så fryktelig nedstemt av dette produktet.

Jeg tror både vi i det generelle CD- og/eller radiopublikummet har hatt godt av Celine Dions fravær fra rampelyset. I mellomtiden har hun som kjent blitt mor, noe CD-heftet bærer preg av (en av avisanmelderne syntes for øvrig dette var viktigere enn å si noe om musikken, og TELTE bildene!)

Jo da, det er lett å "angripe" Celine Dion. Det orker jeg bare ikke. For hun synger fortsatt guddommelig, kanskje bedre enn noensinne, og hun fremfører sanger med en innlevelse få - om noen - gjør bedre enn henne. Selvsagt er det klissete som sirup på sukkerlake og motstandsløst som en sval sommervind, men er det ikke nettopp slik livet er da, hvis lykken er tilstede eller man vil la seg føre hen på en sensommernatts drøm om lykken...?

Man forventer bare ikke at et Celine Dion-album oser av kunstnerisk integritet. Se bare på listen til i infoboksen. Det vi på groove hadde mest problem med, var å legge inn alle navnene. Det tok evigheter! Her er alt fra for oss ukjente til veldig kjente navn - deriblant mange svensker - og resultatet er bunnsolid: Dette er forbrukspop av ypperste merke.

Selv synes jeg kanskje at det enorme "forbruket" av musikere, låtskrivere og produsenter er for mye av det gode, og tror at Celine Dion hadde hatt mer å hente ved å konsentrere seg om et fast "team". På den annen side har jeg forståelse for at hun kanskje måtte samarbeide med så mange skulle hun rekke utgivelsen nå i vår.

Har så Celine Dion noe på hjertet utover de enkle klisjene? Ja, jeg tror faktisk det. Jeg tror hun plukker topplåter med hard hånd blant flere av de mest kommersielle låtskriverne som er der ute, og bare det faktum at hun trykker alle tekstene i CD-heftet tyder på at damen står inne for - og virkelig mener - det som synges. Førstesingelen A New Day Has Come kommer i to versjoner på CDen (som radio remix, spor 5 og albumversjon som spor 16). Dette er noe merkverdig, synes jeg, men la gå: Låten er et stjerneeksempel på lydbilde og melodisk retning, det vil faktisk si at sangen like gjerne kunne vært utgitt på hennes første engelskspråklige album på det tidlige 90-tall.

Stort mer er det ikke å melde: Dette er pop som suser lett forbi på P4 eller Radio 1, og kjøper du CDen har du noe å sette på som damene i huset ganske sikkert liker. Og liker du noe eller deler av det selv, da er du ikke så rocka som du trodde...

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kloster - Coastal Research - ideas, drafts and sketches recorded by Kloster

(Between Clouds / Washington Inc.)

Fredfulle bønner fra Danmark: Kloster innbyr til 40 minutter med sjelefred og åndelig styrke. Og ikke minst vakker musikk.

Flere:

Magnolia Electric Co. - Trials & Errors
The Fall - Reformation Post TLC