cover

Fall Be Kind!

Animal Collective

CD-EP (2009) - Domino

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Farvel, vinterdepresjon

Farvel, vinterdepresjon – hallo, vinterglede!

På tampen av året kom de produktive sjelene i Animal Collective ut med nok en kjærkommen og varm utgivelse – denne gangen i form av en EP.

Fall Be Kind er blant annet en påminnelse om at Baltimore-bandet fortsatt eksisterer, samtidig som den er en motvekt mot kulda og denne mørke, kalde tiden på året.

Panfløyte-guden Gheorghe Zamfir lot Animal Collective få retten til å bruke deler fra hans stykker, og resultatet ble blandet sammen i låta Graze, mens Grateful Dead for aller første gang lånte vekk en av sine låter – Unbroken Chain, som vi hører på den mesterlige What Would I Want? Sky. Her blandes kakofoniske melodier og svevende vokaler sammen i en herlig høytsvevende masse som etterhvert fordamper og forsvinner i løse luften.

Videre på EPen finner man ytterligere svevende godbiter, men vær klar over at denne utgivelsen hovedsaklig fungerer som en påminnelse; en påminnelse som ytrer at dyrekollektivet fortsatt lever, og leverer gladmusikk – til og med i de mørke stundene av året.

Med andre ord er gleden kortvarig, og vi blir raskt overlatt til oss selv og januarkulden som driver over oss som en stor hvit sky. Fall Be Kind er definitivt noe å varme seg på til neste utgivelse kan ta over – eller rett og slett til sommeren melder sin ankomst igjen.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Jens Lekman - Night Falls over Kortedala

(Service / Secretly Canadian)

Etter noen år med diverse samarbeid verden over er Lekman endelig ute av studioet igjen, og Skandinavia holder pusten.

Flere:

The Core - Vision
Wilco - A Ghost is Born