cover

Royal Invitation

Diverse artister

CD (2003) - Wellington and Sons / Gema / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Downbeat / House / Lounge

Spor:
Groovy Night (Club 70s Mix)
Tócame
Cashmere Sprags
Walking To The Club (MAJBOUR Shorts-Cut)
Eyeland
Mathis & Tetchener
Blue Sky, White Sand (RAW DEAL Remix)
Princess 69
Skydivers (MAJBOUR Edit)
Only Dancing
Three Dimensional
Silent Surveyor (DE-PHAZZ Remix)
Apricot Morning

Referanser:
Majbour
Moodorama
Dublex Inc.

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Chillout og strand-disco.

Ferien er over, men her er en Royal Invitation til en cocktailbar med sydlandske sommerstemninger, downtempo, house og chillout.

Utvalget av de 14 sommerlige låtene på Royal Invitation er gjort av Sammy Majbour fra Stereo Deluxe DJ Team. Majbour beskriver stilen med merkelappene Downtempo, NuJazz, NuFunk, Brazil, Breakbeat og House, noe som greit burde dekke innholdet på denne samleren. I stemning bærer platen sterkt preg av sommerferie i sydligere strøk, og musikkstilene man gjerne eksponeres for gjennom et døgn på slike steder. Her får man rolig og jazz-influert chillout for døsige formiddager på stranda, ettermiddags parasollbar-lounge, nattlig cocktail-disco og after-club ambientbalsam. Noe for enhver smak altså, men fortsatt med en gjennomgående rød tråd. Dermed avhenger denne platen av at man foretrekker sex on the beach framfor øl on the pub, eller at man i det minste finner en viss glede i ukomplisert chillout og bekymringsløs downtempo.

På menyen er det som nevnt en lett fordøyelig blanding, og innimellom ligger det noen virkelige godbiter og frister. Til formiddagskosen kan man la seg behage av Hardcandys Big Sand, og la Dynamo Productions hip-hop-jazz hjelpe på formen utover dagen. Dadamnphreaknoizephunk fortsetter ett skritt lenger opp på stemningskurven, med sine tunge beats og orkestrale acid, som gjerne inntas i baren. Når natten faller på og man ønsker å innynde seg blant de lokale skjønnheter, og gjerne briljere litt på dansegulvet med sine nyfunne fyrrige sydlandske mooves, finnes det ikke noe bedre alternativ enn den drivende gode latinohouseren Tócame av Dublex Inc. Mister Majbours egen Princess 69 spilles gjerne på discoen der de velkledde clubberne går, sammen med elegante Apricot Morning av Quantic, hvis det heller er å foretrekke. Før kvelden er komplett bør soloppgangen besiktiges akkompagnert av platas vakre ambiente høydepunkt; Eyeland av Moodorama.

Royal Invitation er en passe mettende samling downtempo house for de mer turistifiserte deler av det landet vi gjerne kaller Syden, men den kan like gjerne varme klientell på lounge-barer her hjemme i kalde Norge. Om ikke annet kan man fyre på med Tócame og roe ned med Eyeland annenhver gang etter hverandre i et par timer. To spor som bærer mye av denne samleren alene.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Belle & Sebastian - The Life Pursuit

(Rough Trade)

Belle&Sebastian fortset si melankolske ferd i popskyene.

Flere:

Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet
OutKast - Speakerboxxx/The Love Below