cover

The Black Soul Circus

The Black Soul Circus

CD (2011) - Big Dipper / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Countryrock

Spor:
These Roads
Lost
Mutiny
Cosmic Mercy
Destroyed By Fire
Sunshine Sorrow
Ain't No Good
Asphalt Wine
Outshine
The Devil Knows

Referanser:
Neil Young
The Jayhawks
The Rolling Stones
Big Star
Teenage Fanclub
The Band

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Få topper

Et debutalbum som er dyktig framført og har noen store topplåter, men ellers er det ujevnt og lite originalt.

The Black Soul Circus fra Oslo spiller rufsete countryrock med innslag av sørstatsrock, blues, Rolling Stones 70-tallssound - og diverse band i genren alt.country/no depression.

Bandets selvtitulerte debutalbum begynner med to av høydepunktene; den fengende og rølpete These Roads (komplett med phasing-effekter) og poplåta Lost, som slekter mye på The Jayhawks (særlig koringen). Den raske låta Mutiny minner litt om Supergrass og preges av hammondorgelet til gjestemusiker Cato "Salsa" Thomassen (som spiller på ni av platas ti låter).

På Cosmic Mercy syns jeg derimot at kvartetten er altfor mye inspirert av Neil Young. Fra nå av faller kvaliteten på albumet, og det er egentlig bare to ballader som er verd å nevne; den Poco-aktige Outshine samt duetten Sunshine Sorrow, der vi endelig får litt steelgitar. På begge disse synger lederen Vigleik Winje sammen med Rebekka Markstein, som har en betagende stemme.

De to lavpunktene på albumet er Asphalt Wine (kjedelig blues) og avslutningen med den seige, uforløste og altfor lange balladen The Devil Knows.

The Black Soul Circus' plate er utstyrt med et flott cover, men skiller seg verken positivt eller negativt ut. De er bare enda et kompetent, flinkt band som mangler originalitet. Mitt råd til dem er at de frigjør seg fra sine inspirasjoner og finner på noe nytt. Men plata bør for all del falle i smak hos folk som liker Neil Young, Uncle Tupelo, Wilco og norske Shit City og Home Groan.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Radical Face - Ghost

(Morr Music)

Ein vital popdans blant spøkelse og ugode minner.

Flere:

Bonnie Prince Billy - The Letting Go
My Dying Bride - The Dreadful Hour