cover

Isle of Now

Montée

CD (2009) - Strømland

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Elektro / Funk / New Wave

Spor:
Entity
Isle of Now
Dreams Too Moderen
Ascend
Say It Louder
Into the Open
Amazona
Tunnels
This Given Time
I Have Seen the Haven
Secrecy

Referanser:
Talking Heads
Daft Punk
Prince
Hall & Oates
The Associates

Vis flere data

Se også:
Rendition Of You - Montée (2011)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Ambisiøs praktpop

Montée leker ikke popmusikk, og det skal vi være veldig glade for.

Etter å ha spilt sporadiske konserter de siste to årene rundt om på Oslos konsertsteder, er Montée nå endelig ute med debutplata. De gangene jeg har sett Montée live har jeg alltid gått derfra med følelsen av at de er inne på noe veldig riktig. Nesten litt irriterende har det vært å vente på dette albumet. For det er jo lett å bli utålmodig når man venter på bekreftelse på at man har rett. Enhver Letramix-spiller kjenner sikkert følelsen av å småtrippe ivrig mens motstanderen slår opp i ordboka for å sjekke at f.eks. becquerel faktisk er et ord. (Enheten for måling av radioaktivitet, så klart.)

Og ikke for å skryte, men ja: jeg hadde rett angående Montée. Og for å kjapt redde denne teksten fra å ende opp i et mørkt selvopptatt hull med mitt navn på, må det nevnes med en gang at det som så klart er mye mer tilfredsstillende enn denne bekreftelsen er lytteropplevelsen man får av Isle of Now.

Faktisk så føles det som om Monteé lager musikken ikke bare jeg, og ikke bare musikk-Norge (hadde man bare kunne sagt musikk-verden hadde jeg kanskje vurdert å si det, men ærlig talt), trenger akkurat nå. Med sin progressive tilnærming til popmusikken gjør Montée det klart allerede i første låta, Entity: de leker ikke popmusikk. Neste låt, Isle of Now, må være den glatteste singelen som er gitt ut i Norge på lenge.

Og det er nettopp disse tingene som gjør Montée til et så friskt pust som de er. Velprodusert dansemusikk uten ironisk distanse eller "søte" skjevheter er mangelvare om dagen, og når noen lager såpass ambisiøs popmusikk som Montée gjør føles det veldig på sin plass.

Funky elektro, disco og vestkystpop er noen av tingene Montée lefler med på Isle of Now. Vokalist Anders Tjore høres ut som en blanding av en hakket mindre svulstig Billy McKenzie enn Billy Mckenzie og en langt softere Mike Patton enn Mike Patton. Alt produsert så glatt og rent det lar seg gjøre. Og i stedet for å havne i en kinkig bakevje mellom dansegulvet og headsetet på vei til jobb, klarer de å plassere en fot i begge leire. Montée er, som George Clinton kanskje ville sagt det, "Good To Your Earhole", samtidig som de oppfordrer til å "Get Off Your Ass And Jam". At de tidvis høres ut som Hall & Oates backet av Daft Punk føles i skrivende stund som det største komplimentet et band kan få fra denne kanten.

Når det største "problemet" jeg finner på plata er litt slappe klappelyder på Tunnels, og den siste låta i tillegg starter som den kunne vært på Eno/Byrnes My Life in The Bush of Ghosts og ender i herlige vokalharmonier er det liten tvil om at jeg er solgt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Marnie Stern - This Is It And I Am It And You Are It And So Is That And He Is It And She Is It And It Is It And That Is That

(Kill Rock Stars)

Intrikat, energisk, progressiv og poptastisk, og definitivt noko for seg sjølv. Det er Marnie Stern det.

Flere:

Simon Joyner - Skeleton Blues
Sonny Simmons - The Traveller