cover

Beautifully Smart

Aq Pop

CD (2004) - Happy Happy Birthday to Me / 35g

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Psykedelia

Spor:
Have It
Radio 60
Screen
Beautifully Smart, She's Standing There
Relate That Something
Confused
The Day
Caught By This Feeling
Command Smile:able
Syranid
For Yourself

Referanser:
Dipsomaniacs
Astroburger
The Jessica Fletchers
Last James

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Cosmic Pop Drops... Drop Pops... Drop-outs

AqPop debuterer med garasje-pop-psykedelia album - uten å overbevise helt.

Thor Jørgen Holm og Karl Morten Dahl har siden 1999 virket i bandene Chime Poppers og Aquarium Poppers og har deltagelse på By:larm 2003, tre vinylsingler og deltagelse på diverse garasjepopsamlinger på merittlista si. De har også samarbeidet med Øyvind Holm og Dipsomaniacs.

Vi skrur fram til september 2004 og debutalbumet til popperne, omdøpt til AqPop for et års tid siden, men heldigvis fortsatt uten Aqua-Lene i besetningen. Det er riktignok kvinnelig vokalist på Caught By This Feeling (et spor først skrevet av Holm og Dahl for Dipsomaniacs), men det er Jade Hasselgård som er utøveren her.

Beautifully Smart ble innspilt hjemme i Trondheim i betegnende-nok-kalt Shabbey Road Studio denne våren. Det høres ut som de 11 sporene ble innspilt på 4 spor, slik garasjegitarene velter ut i That's Entertainment eller Perfect Pop-stil, bokstavelig talt fra første sekund. De limitere studioet måtte råde over prøver fortvilet å dempe all overstyringen underveis, her pumpes peak level lo-fi garasjerock rett i fleisen på deg. Joda, hyggelige pschuzz-greier dette her! Holm legger inn litt kvasi-klassisk, lobotomert Chopin her og der for å variere litt fra den sedvanlige el-gitar duren. Jeg trives best tidlig på plata når 5 av de 6 første sangene varer i mindre enn 2:38 - garasjepop bør være rask og effektiv. Her popper og futter det bra i garasjen, selv om låtskrivingen strengt tatt er av det enkle slaget (but who cares after 8 beers...). Forsøkene på "extended workouts", det vil si The Day og Command Smile:able fungerer ikke like bra, jeg får følelsen av at dette er kasserte demoer til de første platene til henholdsvis E.L.O. og Motorpsycho. De mer akustisk-baserte innslagene finnes også - For Yourself kan minne en del om The Last James!

Alt i alt mangler denne plata noe som kan heve den over utallige norske garasje-pop projekter de siste 10-15 årene, selv om low budget-produksjoner som dette her nesten alltid har noe sympatisk over seg. AqPop får lanserer seg selv under slagordet "simple but true" og se om popen etterhvert klarer å lage ringer i vannet!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


OutKast - Speakerboxxx/The Love Below

(Arista / BMG)

Gutta fra sørstatssumpen er tilbake med sin overjordiske blanding av southern rap og sexy funk.

Flere:

Plastikman - Closer
Ping - Discotheque of Darkness