cover

I Will Be

Dum Dum Girls

CD (2010) - Sub Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Retropop / Surf

Spor:
It Only Takes One Night
Bhang Bhang, I'm A Burnout
Oh Mein M
Jail La La
Rest Of Our Lives
Yours Alone
Blank Girl
I Will Be
Lines Her Eyes
Everybody's Out
Baby Don't Go

Referanser:
The Strangeloves
The Raveonettes
Vivian Girls
The Mayfair Set
Cause Co-Motion!
Times New Viking
The Shangri-Las
The Ronettes

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Dum Dum La La Bhang Bhang

De har skjønt et og annet i Los Angeles som stort sett bare New York og København har skjønt før.

Det har blitt litt av en klikk der borte nå, det ene støyete popbandet etter det andre dukker opp og imponerer med velplassert feedback og uforskammet catchy låter. Det fikk nytt liv i Los Angeles for noen år siden da No Age satte standarden, og det er tilbake i samme by med Dee Dee, eller Kristen Gundred som hun egentlig heter, nå endelig klar med debutalbumet.

På den andre siden av kontinentet, nærmere bestemt New York, har sjelefrendene i Vivian Girls levert lignende saker med minst like stort hell. Dum Dum Girls fører det på respektfullt vis videre, og leker seg veldig uanstrengt gjennom dette flotte albumet.

Måten det tas i bruk en svært gjenkjennelig retroestetikk minner mye om det The Raveonettes har gjort i flere år nå, og det skingrer naturligvis av Phil Spectors sekstitall lang vei. Det er uansett aldri et feil utgangspunkt, og med de nødvendige poplåtene til å følge det opp blir det selvfølgelig.

Dum Dum Girls fikk først oppmerksomheten min da de i løpet av 2009 ga bort låten med det kontroversielle navnet Catholicked. Lyden var forferdelig, men det var ingen tvil om at dette kunne bli noe riktig så lekkert med knottene skrudd riktig. Det har Richard Gottehehrer, mannen bak I Want Candy og My Boyfriend's Back, sørget for. Mer stjernebesøk har Gundred også fått, blant annet av Yeah Yeah Yeahs gitaristen Nick Zinner på knallåten Yours Alone.

I Will Be har egentlig blitt et enda bedre album enn man skulle tro på forhånd, og det meste blir gjort riktig her. Og mens landets festivaler aldri slutter å være sultne på våre egne Dum Dum Boys, har Slottsfjell scoret jackpot med sin booking av Dum Dum Girls i 2010. I Will Be er et strålende bevis på at det kan ha vært et gigantisk sjakktrekk – dette er jo dømt til å bli over måte hyggelig på Slottsfjellet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Cornelius - Point

(Matador)

Et svært vellykket forsøk på ikke å samle alle fargene på en side.

Flere:

The Elected - Sun Sun Sun
Balkan Beat Box - Nu Med