cover

Welcome

Senit

CD-EP (2007) - Spoon Train Audio

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Scandinavian rock / Punk

Spor:
Welcome
Ain't No Turning Back
Happy Song
Newsflash
Just to Say Go
Celebration

Referanser:
The Hellacopters
Gluecifer
The (International) Noise Conspiracy (T(I)NC)
Backyard Babies
The Hives

Vis flere data

Se også:
Overboard - Senit (2008)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Pen debut

Endelig kommer debuten til vinneren av den norske finalen i The Global Battle of the Bands fra 2006. EPen lukter svidd og stilsikkert.

Et spørsmål som alltid dukker opp når man spiller rock innenfor en genre der det flommer av band er: hvordan skal man komme gjennom nåløyet? Konkurransen er knallhard og det kan være et hav av virkemidler man må benytte for å få den rettmessige oppmerksomheten. Hva Senit har tenkt å gjøre har jeg ingen kjennskap til.

Senit har sine røtter fra Lofoten og startet med å spille i sammen for fire år siden, mens dagens besetning har spilt sammen cirka halvannet år. Mest kjent er de for seieren i den norske finalen i The Global Battle of the Bands (i 2006), som er verdens største livemusikk-konkurranse i pop og rock. I den internasjonale finalen som fant sted i London ble det ingen topplassering. Men hva så? Med sin lille suksess resulterte dette i spillinger i både inn- og utland.

Welcome er debuten – en CD-EP med totalt 6 låter som ble spilt inn i Harry Gym Studio, og utgitt på den nye labelen Spoon Train Audio som drives av bandet med venner.

Guttene i Senit må ha blitt foret med skikkelig rock fra sine tidlige barneår, for dette høres som kjent territorium. Det hele åpnes med tittelkuttet Welcome - her er fullt øs fra første sekund med fuzzgitarer og slagsmål på cymbalene, så blir det klassiske riff og gitarsoloer som har slektskap helt fra Chuck Berrys dager. Det er mye god rock 'n' roll i bandet og ungguttene har det som skal til for å komme seg opp og fram.

Newsflash (beste spor) sitt vers er bare knall, mens refrenget blir forutsigbart. Det er vel dette jeg kan sette fingeren på ved utgivelsen. Det er kjent oppbygning av låtene, og lytteren vet hva godt hva man får. Dette er både på litt godt og vondt, men jeg tror bandet har mye å tjene på og ta med låter som har preg av uforutsigbarhetsmomenter i seg. Når antallet låter dobles så er det viktig og en stor fordel å kunne ha en større variasjon.

Dette låter garantert storartet når det fremføres live og der publikummeren har et eller to halvliterglass i hånda. En del av utfordringen er også å få denne følelsen når man sitter i stua. Ingen tvil om at dette lykkes man med, jeg sitter og koser meg. Det svinger, og når jeg tenker på alderen til medlemmene, drar jeg litt paralleller til Arctic Monkeys. Om det er alderen, vokalen eller låtene vet jeg ikke. Men jeg tror det er en slags blanding. Senit er i hvert fall et mer tradisjonelt rock 'n' roll band med full gass, enn de britiske "superstjernene".

Senit og produsenten Bjarne Stensli har skapt et godt klassisk rockelydbilde med fuzzgitarer, tett samspill mellom bass og batterist, og Harnes som er en tydelig og dyktig rockevokalist. Her er det et stort potensiale.

Welcome er en svært så pen debut der alle 6 sporene er bra, men mangler de to ekstraordinære låtene å komme helt til topps. Det blir spennende å følge dette unge bandet fremover, og gutta har helt sikkert flere knallgode låter som fortjener å bli gitt ut.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sonny Simmons - The Traveller

(Jazzaway)

Første del av en trilogi med Simmons. På norsk label med norske musikere. Uhyre spennende.

Flere:

The Twilight Singers - Dynamite Steps
Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust