cover

The Spirit Of St Louis

British Sea Power

CD-single (2002) - Rough Trade / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Erkebritisk indierock

Et britisk art-band blant mange, dog med noen lovende innslag.

Brighton-baserte British Sea Power har hittil gitt ut singlene Remember Me (2001) og Fear Of Drowning (2001), samtidig som de fire herrene i bandet driver klubben Club Sea Power på hjemstedet. Et typisk artband, lett sammenlignbart med Talking Heads, Joy Divison og Pulp (som de også har turnert med). Ikledd britiske millitæreffekter synger de historier om flyging(!), og skal visstnok være svært så interessante å skue fra en scenekant. Singelen er for øvrig produsert av normannen Mads Bjerke.

Vokalist Yan høres ut som den mer rufsete fetteren til Costeau, mens The Spirit Of St Louis er en veldig "high-strung" og støyende rockelåt med punkpreg. Jeg faller mye lettere for andresporet The Lonely, en mer melodiøs og vakker indierockelåt av mer klassisk merke.

NME påstod i fjor at British Sea Power var et av de beste nye gitarbanda i England, såpass heftige konklusjoner tror jeg man skal vente med til første album foreligger. Dette er noe ujevnt, men samtidig såpass bra at de helt klart bør få sjansen til å vise mer av hva de kan.