cover

Quietly Happy and Deep Inside

Björn Kleinhenz

CD (2008) - Tomt / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Singer/songwriter / Folkpop / Softrock

Spor:
At Night We Die
The Quest for Your Heart
I Whisper, He Lives
Poets Dying
Krokås
Bars and Beds
Princes
Fast and Slow
The Light of Love
Olis
Tredje Långgatan 26
The Mountain

Referanser:
Minor Majority
Kings of Convenience
Christian Kjellvander
Timo Räisänen
St. Thomas

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ingen utstikker

Svensken er best på sine ærlige, melodiske ballader. Når tempoet øker, faller særpreget.

De 12 låtene på Quietly Happy and Deep Inside har blitt til i Björn Kleinhenzs selvbygde studio, noe som også illustrerer svenskens mangfoldige talent på flere musikalske plan. Han skal også ha det meste av æren for resultatet.

Björns tredje album spenner fra valsende countryarrangementer til rolige folkballader og up-tempo pop. Countryinspirasjonen er hele tiden hørbar, også i Björns egen vokal, og han gir oss stadig assosiasjoner til amerikansk folk. Innslag med strykearrangementer utvider lydbildet og gjør det hele mer spennende. Og minner om alt annet enn hjemmesnekring. Stemningsfulle Fast and Slow beviser dette, og er en av de sterkeste balladene.

Og det er balladene som regjerer. Her harmoniseres Björns vokal perfekt med resten av lydbildet, sammen med stemningsfulle instrumentaldeler. Balladene blir dermed de mest troverdige låtene, og får frem flere varierte melodier. De mer energiske låtene, derimot, kjører forbi uten å sette store spor etter seg. At Night We Die, Poets Dying og Krokås høres oppsiktsvekkende like ut.

Låtskriveren Björn imponerer. Han er original og ærlig. Låttitlene i seg selv avslører også en jordnær, dypere poetisk mening bak tekstene, og heller ikke disse har blitt til i mangel på kreativitet. Tredje Långatan 26 er en av sporene med svensk tittel, og sett bort i fra at den kanskje er litt i det lengste laget, bygger seg opp til det vakreste refrenget på albumet.

The Mountain er bonustracket på den skandinaviske utgaven. Takker og bukker, dette er en nydelig avslutning. Denne kan jeg lytte til igjen og igjen. Björn viser en enda mykere side ved seg med denne enkle, korte balladen. Dette er ærlig musikk på alle måter. Det er Björn vi hører, og ikke en polert og uerfaren svenske. Tvert imot.
Björn tar den aldri helt ut, og passer på å holde en noe lavmælt og tilbakeliggende profil. Det trenger ikke å bli kjedelig av den grunn, men jeg sitter igjen med et litt tvetydig inntrykk. Kanskje henger jeg meg for mye opp i Björns vokal, som i jakten på "countrysounden" kan høres noe tilgjort ut. Særlig overskygger dette mye av I Whisper, He Lives, som i utgangspunktet er en vakker og avslappende countryballade.
Dessverre er også Björn en av mange singer-songwritere i sin sjanger, og jeg savner prikken over i'en som kan sile ham ut fra denne mengden.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Deportees - Under the Pavement - The Beach

(Virgin)

Ganske så uforstyrra av sine mange lån presenterer den svenske kvartetten eit popmelodisk millionoverskot få gjer dei etter.

Flere:

Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.
Equicez - State Of Emergency - Generation Equiz