cover

Feeling Feline Tonight

Antennas

CD (2009) - Novoton / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Synth / Indiepop / Elektronika

Spor:
The Collector
Lies
Cold Watery Grave
Pianola
Youngbloods
Media Training
Sinners Repent
Look You in the Eye
Upwardly Mobile
Big Fuss
Staring at the Ceilling

Referanser:
Yazoo
Scissor Sisters
Superfamily
Existensminimum
The KLF

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Trivelig reise

Et noe ujevnt album med et par låter som det lukter hits av. Resten er godt håndtverk.

Den svenske trioen Antennas har på sitt andre album samarbeidet tett med Magnus Henriksson Mon aka Existensminimum. Han bidrar både med å spille instrumenter og styre knapper på Feeling Feline Tonight. Existensminimum er for øvrig litt i vinden for tiden gjennom å ha nylig debutert med OK Boys (4/7 på groove), som er en godbit innen krautpop-sjangeren.

Antennas lager ikke altfor komplisert elektropop. Åpningen The Collector høres egentlig veldig enkel ut: Trommer, synthbass, gitar og en ivrig stemme. Det er en helt grei innledning, uten at dansefoten settes i gang.

Andresporet Lies, derimot, er magisk. Denne lett dansbare og ikke minst fengende låten er som en litt tøffere kloning av Scissor Sisters og Yazoo (duoen som hadde noen klassiske hits tidlig på 80-tallet). Det oser falsettsjonglering av stemmen til Christian Björkman, og låta har en herlig funky gitarslingring og definitivt et stort hitpotensiale. Dette har da også noen forstått. Den ble i februar # 1 på Indie Chart i Australia (foran navn som Franz Ferdinand og Bloc Party), så får vi se om vi som bor på andre siden av kloden også klarer å ta til oss låta på samme måte.

Pianola er beslektet til Existensminimums sound, et stykke svingende svensk krautpop. Tempoet holdes oppe i Youngbloods, som faktisk minner om Superfamily (et sted mellom deres første og andre album). Dessverre for Antennas så kommer nok Superfamily seirendes ut av "duellen" med en knepen seier.

Siste halvdel av platen tar aldri helt av - eller kanskje det er jeg som ønsker flere låter som oser svette og dansegulv. Men Antennas viser ¨
fram sider som forteller at de ikke er et tradisjonelt synthpop-band. Det foreligger elementer her som heller sterkt mot indiepopen, og det er også grunn til å tro at de ikke ønsker og være et mainstream radioband. Musikken er ikke alltid like tilgjengelig, så det kreves noe tid for å komme inn i kroppen og sjela til bandet fra Gotland. Dette høres særlig på avslutningssporet Staring at the Ceiling som musikalsk er svært langt unna den tidligere nevnte Lies: 6 minutter med samme enkle gitartema, og krydret med eksperimentering av mange ulike effekter.

Feeling Feline Tonight er i det hele tatt en trivelig reise med mange gode og sterke sider, av et band som fremdeles har et visst uforløst potensial.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Gluecifer - Basement Apes

(Sony Music)

Bredbent rawk smekkfull av testosteron. Gluecifer - The Kings of Rock - er endelig tilbake!!

Flere:

Black Ox Orkestar - Ver Tanzt?
Bertine Zetlitz - Sweet Injections