cover

Lesbians On Ecstasy

Lesbians On Ecstasy

CD (2004) - Alien8

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Elektro / Punk / Pop / Techno / Breakbeat / Riot Grrrl

Spor:
Intro
Parachute Clubbing
Tell Me Does She Loves the Bass
The Pleasure Principal
Kündstant Krøving
Bitchsy
Closer to the Dark
Queens of Noise (Bring da Bunny)
Revolt
Summer Luv
Manipulation
Superdyke! (live)

Referanser:
Le Tigre
Indigo Girls
Melissa Etheridge
Les Georges Leningrad

Vis flere data

Se også:
Giggles in the Dark - Lesbians On Ecstasy (2006)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Sinte lesber

Lesbeanthems pakket inn i hissig synthpunk fra Montreal.

På sin selvtitulerte debut tolker lesbekollektivet Lesbians On Ecstasy (LOE) i hovedsak kjente "lesbe-anthems" av andre artister. Lesbene, som homsene, har sine "ikoner" og sine "torch songs". Her framføres Talk About a Revolution av Tracy Chapman og låter av artister som Tanita Tikaram, Melissa Etheridge, Indigo Girls og andre.

Musikken til LOE kan karakteriseres som synthpunk, for den som måtte få et umiddelbart kick ved å høre en slik kategori brakt på bane. Det er viktig å understreke at det ikke dreier seg om samplinger av nevnte artister, men om frittstående tolkninger. Det er derfor irriterende at ingen av låtene er kreditert sin opphavsperson. Er det slik at i kjønnspolitikkens navn er "lov" å benytte folks åndsverker uten å kreditere vedkommende? Noen av versjonene er ikke så verst, men det hele fortar seg etterhvert og blir kjedelig og forutsigbart. Kündstant Krøving er dog en passe kinky liten clublåt med fengende komp. Ta mitt ord for det, you bitches out there!

LOE kommer fra Canada, og har base i Montreal. Jeg innbiller meg at de øver i det lokale Blitz-huset og sysler med kvinneradio på fritida. Det er mye "pride" og "know your rights" i låtene. Her står vi overfor et hardbarket stykke musikk. Det skrikes og bannes, og "anarki" er et hedersbegrep. Takk Gud for demokrati og ytringsfrihet.

Mens vi venter på duettplata til Per Kristian Foss og Erling Lae kan Lesbians On Ecstasy anbefales alle som ønsker seg rytmisk, dansevennlig lesbepønk. Hurra for den lille forskjellen! Platas avslutningsspor heter Superdyke og er en kraftfull oppfordring til toleranse og likestilling. "Superhetero" klinger liksom ikke like godt. Vi må være litt mer tolerante enn vi tar æren for, og tramper takten til ekstaselesbenes sinte sang.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Marissa Nadler - Little Hells

(Kemado)

Marissa Nadlers første popalbum kommer til sin rett, akkompagnert av flotte gjesteartister og ektefølte ballader.

Flere:

My Dying Bride - The Dreadful Hour
Atomic - Boom Boom