cover

When the Lower Resembles the Higher There Will be Harmony Upon Reflection

Thomas & Sampson

CD (2004) - Western Vinyl / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Lo-fi / Indiepop

Spor:
Our Little
Song to the Sharks
Smiling and Bleeding
A Map of Something Warm
What We Sing About When We Sing About Love
I'm Still Getting Restless
Natural Science and History
Wondering and Thundering and Stinking
Eulala
Feeling Better
A Mess
Denton Blues

Referanser:
Modest Mouse
Ween
Devendra Banhart
Danielson Famile
CocoRosie
Sparklehorse

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


En danseplate for ensomme

De irritererer det ene øyeblikket, overrasker det neste, de både kjeder og gleder - og det på drøye halvtimen!

Lite info som vanlig når Western Vinyl står som utgiver. Det eneste jeg vet om dette prosjektet er at Thomas & Sampson kommer fra Texas og kan være bare én person, mest sannsynlig en duo, men neppe et storband. På debutplaten sin serveres 12 låter med lat og skjev lo-fi pop av den sparsommelige typen. Den kvinnelige(?) falsettvokalen er ganske særegen, og hikkes frem med noenlunde samme nervøse rykninger som hos David Byrne eller Modest Mouses Isaac Brock. Men musikalsk er Thomas & Sampson et langt mer nedstrippet prosjekt. Med trommemaskin og litt forsiktig bruk av bass/gitar mest fremtredende i lydbildet bør When the Lower... appellere særlig til fans av Palace Music rundt Arise Therefore, tidlig Ween og out-there sangere som Devendra Banhart og Broder Danielson. Men Thomas & Sampson har ikke den samme evnen til å verken skape humor eller brodd med sitt småplukk. I hvert fall har ikke jeg fanget opp noe særlig mer enn at de nikker til allstedsnærværende Raymond Carver med låttittelen What We Sing About When We Sing About Love (men hva de synger er ikke så lett å fange opp).

Til tross for de enkle virkemidlene klarer Thomas & Sampson å variere uttrykket sitt noe. Barnslig allsang, gråtende ballader, florlette danserytmer og lo-fi disco gjør platen til en vennlig compadre en varm ettermiddag eller to, men noen klassiker er det på langt nær. Til det har de for lite å spille på. Melodiene er lette å like, men også lette å glemme og nærmest mislike. Jeg har tatt meg i å bli i strålende godt humør og lettere irritert over samme låt, opptil flere ganger. Slik er denne platen riktig så avhengig av dagsformen og humøret. En treer i går, en femmer i morgen.

When the Lower Resembles the Higher There Will Be Harmony Upon Reflection er en albumtittel som er mer pretensiøs enn det ferdige innholdet, omtrent like lang som selve platen, og dette blir stående mest igjen som en danseplate for de riktig så ensomme.

Men A Map of Something Warm og Eulala er et par flotte låter, det skal de ha, la-la-la.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


High Llamas - Beet, Maize & Corn

(Duophonic / New Records)

High Llamas har lenge befunnet seg himmelhøyt oppe i Himalaya, men har likevel klart å nå nye høyder på Beet, Maize and Corn!

Flere:

North Mississippi Allstars - 51 Phantom
M.I.A. - Maya