cover

All Good Things

Thom Hell

CD (2010) - Voices Music & Entertainment (VME) / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
West coast / Orkesterpop / Singer/songwriter / Poprock

Spor:
All Good Things
Love Is Easy
Suddenly
Over You
‘til That Day Was Gone
Going Out
Right Here Now
Once Upon a Time
I Walk Alone
A Better Way
The Love We Thought We Had
Hold Your Smile
Wake Up

Referanser:
Supertramp
Electric Light Orchestra
Paul McCartney
Brian Wilson
Minor Majority
Thomas Dybdahl

Vis flere data

Se også:
Tremendous Sinner - Thom Hell (2003)
The While You're Waiting EP - Thom Hell (2004)
I Love You - Thom Hell (2004)
Every Little Piece - Thom Hell (2006)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Forutsigbar vestkystpop

Popmelodier i vestkyststil tangerer gamle helter - men det blir noe tamt fra Hell denne gangen.

Jeg er av den oppfatning at musikk skal bevege. God musikk rører ved noe i deg. Thom Hells All Good Things er stort sett godt spilt og ditto produsert, men jeg blir ikke beveget av den. Det er uten tvil en del vellykkede elementer her, men de opptrer innenfor altfor trygge rammer.

You know the rain
sounds awfully nice in nighttime
just before you fall asleep...


Pianoakkorder, kor og Thom Hells stemme som synger disse ordene starter All Good Things. Tingene er gode akkurat her. Bass og trommer setter inn, og vi får en av de sedvanlige overgangene hvor det lavmælte avtar, tempoet øker og feelgood-stemningen overtar. Det fenger, ja, men det er også veldig oppskriftsmessig utført.

Jeg henger ganske godt med på de første fem låtene, men etter hvert føler jeg ikke lenger at plata tilføres noe nytt. Låtene mangler et driv, og jeg sitter ofte igjen med følelsen av at de er slutt før jeg fikk høre det jeg trodde jeg ventet på. I tillegg blir den nokså baktung med tre ballader på slutten. Arrangementene er til tider mektige og komplekse - og velspilte - hele veien. Det er unektelig veldig pent. Opptempo-låter og ballader alternerer, feelgood veksler med melankoli. Men den beveger meg ikke utover det rent formmessige.

Vestkystpopen gjorde seg spesielt gjeldende på slutten av 60-tallet og var i vinden gjennom store deler av 70-tallet. Dens genretegn er det myke, vennlige og velproduserte. Slik føyer Thom Hell seg fint inn dette uttrykket. Retningen har blitt kritisert for å være sjelløs og upersonlig. Jeg står ikke bak den typen kritikk. Allikevel synes jeg All Good Things blir for identitetsløs. Låtene er ikke sterke nok og låtene byr ikke på den særegenheten de trenger i disse omgivelsene.

Hell hinter også fortsatt til de britiske øyer, til Abbey Road og Paul McCartney spesielt. I tillegg minner arrangementene meg til tider om Jaga Jazzist, og flere av Jaga-medlemmene er også medvirkende. Spesielt hørbart er det på de lengre instrumentalpartiene mot slutten av Right Here Now, som for øvrig er et lyspunkt på andre halvdel av plata.

All Good Things mangler den uforutsigbarheten som gjorde God If I Save Her Now (2008) mer interessant. Denne inneholder noen gode enkeltlåter, men sett under ett blir Thom Hell her for forutsigbar og han polerer effektivt bort et lovende råmateriale.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Trygve Seim - Sangam

(ECM)

Jorda sett fra 10 til 1000 meters høyde. Man trenger ikke å bryte gjennom atmosfæren for å bli vektløs.

Flere:

Håkan Hellström - Ett Kolikbarns Bekännelser
Neil Young - On the Beach