cover

If You Want Blood, You've Got It

AC/DC

CD (1978) - Epic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Boogierock / Bluesrock

Spor:
Riff Raff
Hell Ain't a Bad Place to Be
Bad Boy Boogie
The Jack
Problem Child
Whole Lotta Rosie
Rock'n'Roll Damnation
High Voltage
Let There Be Rock
Rocker

Referanser:
Easybeats
Motörhead

Vis flere data

Se også:
High Voltage - AC/DC (1976)
Dirty Deeds Done Dirt Cheap - AC/DC (1976)
Let There Be Rock - AC/DC (1977)
Powerage - AC/DC (1978)
Highway to Hell - AC/DC (1979)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Blodig Alvor

Boogiemonsteret valser over publikum i 1978 og viser ingen tegn til anger.

Hva er vel mer naturlig for et band på vei oppover, med et godt liverykte, enn å dokumentere sitt sceneshow. I løpet av 70-tallet hadde flere artister hatt suksess med liveskiver. For enkelte, som Kiss og Peter Frampton, medførte det også gjennombrudd til et større publikum. Storbritannia tok i mot AC/DCs forsøk med en 13. plass på albumlista. Dette er selvsagt også en god måte å holde interessen oppe hos publikum mellom studioutgivelser. Låtene er tatt opp ulike steder i verden i forbindelse med turnering etter Powerage (1978).

Bandet blåser låtene ut av høyttalerne med stor autoritet og uten frykt. Det man hører er et erfarent og rått liveband som gir alt. Låtvalget er det lite å si på, selv om mengden (ti låter) gjør at man er sulten på mer. Det er vel kanskje også poenget. Når bandet i utgangspunktet er ganske basic rock'n'roll kommer det ikke som noen overraskelse at låtene ligner studioutgavene. Forskjellen er at man her nesten kan lukte svetten fra Bon, Angus, Malcolm, Cliff og Phil.

I følge bildene som følger med i det nye heftet benyttet de seg av et enkelt sceneshow, uten fancy dekor eller morsomme effekter. Beholdninga var altså fem menn med en utrolig vilje og lyst til å underholde. Det gjør de gjennom klassikere som High Voltage, Let There Be Rock og Problem Child. De var på vei mot stjernene og fortsatt var bandets motor Angus Young bare 19 år.

Bon Scott leker seg med publikum, og får hjelp av dem. Ved hans side står Angus og oppildner hver sjel og hver muskel. Whole Lotta Rosie er skivas midtpunkt, både i forhold til plassering i settet og som en hårreisende tøff rockelåt. Man kan føle at bandet gleder seg over å stå på scenen og at de gir alt. Bon Scott rasper seg gjennom Rocker som er en absolutt verdig avslutter på litt over 50 forrykende minutter.

Altfor mange livealbum får lytterne til å tenke på hvor mye morsommere det faktisk er å være til stede på konserter. Her slipper man haugevis av grums og dårlig lyd. Plata preges heller ikke av kjedelige versjoner av noe som er best i studioutgave. Bandet er tent og settet sitter som det skal.

Dette må være en svært god dokumentasjon av hvor bandet sto på dette tidspunktet, mens de var på sitt mest møkkete. Likevel er de samspilte og profesjonelle, og balansen mellom det banale og det velspilte er imponerende. Bandet bygger på gamle klisjeer samtidig som de skaper framtidige.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fire! - You Liked Me Five Minutes Ago

(Rune Grammofon)

Debutplate, helt fersk svensk trio, men på ingen måte ubeskrevne førstereisgutter.

Flere:

Nils Bech - Look Back
Terje Isungset - Middle of Mist