cover

Birth of a Lover

The Nice Device

CD-EP (2004)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poppunk / Indierock / Garasjerock

Spor:
My Little Birdie
Gotta Get It
Never Be My Man
Oh Me Oh My
How Low How Obscene
Bittersweet
Back To The City

Referanser:
M.A.S.S.
The Von Bondies

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Detroit light

Energifylt, men anonym og middelmådig garasjepop fra nytt Detroitband.

Ifølge seg selv er The Nice Device "too smart for the garage, too dirty for pop". Tja... i mine ører er de ikke så forbanna smarte. Ikke er det så fryktelig møkkete heller. De sju låtene på Birth of a Lover er halvrøff rock med hint til garasjeinspirert indie. Deres rock'n'roll er ikke stort annerledes enn band som Von Bondies eller britiske M.A.S.S., bare litt mer anonym.

Detroit-gjengen har fått hjelp av Jim Diamond (Dirtbombs) og Brendan Benson med innspillingen til Birth of a Lover, uten at noen av dem klarer å gjøre dette til noe mesterverk. Vokalist Alicia Gbur har forsøkt å skrive et knippe fengende rockelåter. Hun har mange av de riktige ingrediensene på plass, men får det likevel ikke til å smake som annet enn gårsdagens kneip.

Til tross for at bandet legger både blod og svette i musikken blir det aldri ekplosivt eller tøft nok til å dra fram luftgitaren. De klarer heller ikke å krydre ideene sine med noe nytt, spennende eller annet som gjør at man våkent venter på fortsettelsen. Den småpunka innstillingen og velmente frekkheten blir aldri helt overbevisende. The Nice Device har kanskje god musikksmak, men mye å gå på når det gjelder egenproduksjon.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Ed Harcourt - From Every Sphere

(Heavenly)

I'm aware that I'm speaking but the words come out wrong, So I'll put it across in a simple song.

Flere:

Prince - One Night Alone ... Live!
Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus