cover

No Ghost

The Acorn

CD (2010) - Bella Union / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock

Spor:
Cobbled From Dust
Restoration
Misplaced
I Made The Law
Crossed Wires
On The Line
Bobcat Goldwraith
No Ghost
Slippery When Wet
Almanac
Kindling To Cremation

Referanser:
Radiohead
Iron & Wine
Vetiver
Talking Heads

Vis flere data

Se også:
Glory Hope Mountain - The Acorn (2007)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mer piff enn puff

Alt på No Ghost er 'riktig', men The Acorn trenger å skille seg mer ut fra mengden.

Det canadiske bandet The Acorn slapp sin forrige skive i 2008, til mye hyllest og kudos, fra blant annet sine musikalske kolleger Elbow. Her kommer deres siste Canada-epos, No Ghost, innspilt på en avsidesliggende låve i Quebec. De muret seg inne etter over ett år på turné sammen med blant annet Fleet Foxes. Ikke engang Michael Jacksons bortgang fikk de med seg under produksjonen.

Mens foregående utgivelse Glory Hope Mountain fra 2008 var et konseptalbum, er årets No Ghost mer direkte, der alt handler om sangene. Vokalist Rolf Klausenes fortalte i et nylig intervju at de lot ting skje helt spontant.

Her vever de et lappeteppe av ulike musikalske uttrykk, inspirert av alt fra størrelser som Radiohead, Yo La Tengo til mindre og Øya-aktuelle Local Natives. Produksjonen er vekselvis både lavmælt og støyende, noe som skaper god dynamikk. De byr på vindskeiv eksperimentering og pastoral folk, til mer konvensjonell rock dynamikk, episk og storslått. I det hele tatt er bandet langt mer frempå denne gangen, og går ikke like stille i dørene.

Noise og feedback, ståbass, piano, banjo, ukulele, accordion, vibrafon og hissige trommer krydrer utgivelsen. Sanger som utmerker seg for undertegnede er åpningssporene Cobbled From Dust og Restoration samt Bobcat Goldwraith og tittelsporet No Ghost. Bobcat byr på rungende bass og blåserekke.

Alt på skiva er 'riktig', men jeg savner allikevel en egenart, en x-faktor, som gjør at The Acorn skiller seg mer ut fra de mange andre bandene som befinner seg innenfor samme musikalske landskap. Etterlyser med andre ord noe mer piff enn puff (geddit?). Derfor blir det ikke full pott denne gangen, men det er rikelig å glede seg over uansett!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Helge Lien Trio - Live

(Curling Legs)

Suveren live-plate av Noregs beste pianotrio.

Flere:

Silverchair - Diorama
Robyn - Body Talk Pt. 1