cover

Holdning over underholdning

Gatas Parlament

CD (2002) - Tee Productions / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Rap / Morsmålsræpp

Spor:
Holdning Over Underholdning
Ti Mot En
Nå Om Da'n
Fucked-Up På Laurdag
Østkantens Pøbelvelde
Proletarparty
Prat
Tinghusblues
Graffiti Tidsreiser
Vanvittig Utopi II
Tredagern
Asfaltevangeliet

Referanser:
Klovner i Kamp
Tungtvann

Vis flere data

Se også:
Fred, Frihet & Alt Gratis - Gatas Parlament (2004)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Subcomandante Elling, Subcomandante Aslak

Tale den 11. mars 2001 på hovedplassen i Mexico by.

Vi kom frem.
Her er vi.
Vi som sammen hilser deg er Urbefolkningens nasjonalkongress og zapatistene.
At scenen vi står på er hvor den er, er ikke tilfeldig. Det er fordi regjeringen fra første stund har vært etter oss.
Iblant med helikoptere med artilleri, iblant med paramilitære, iblant med bombefly, iblant med stridsvogner, iblant med soldater, iblant med politi, iblant med tilbud om kjøp og salg av samvittighet, iblant med tilbud om overgivelse, iblant med løgner, iblant med skingrende erklæringer, iblant med glemsel, iblant med avventende taushet, iblant, som i dag, med maktesløs taushet.
Det er derfor regjeringen aldri ser oss, det er derfor den ikke hører oss.
Hvis den satte opp farten litt, ville den kanskje ta oss igjen.
Da kunne den se oss og høre oss.
Den kunne forstå det store og faste perspektivet til den som er forfulgt, og som likevel ikke engster seg, fordi han vet at det er det neste skrittet som krever oppmerksomhet og besluttsomhet.

Bror, søster:
Urbefolkning, arbeider, bonde, lærer, student, forpakter, husmor, sjåfør, fisker, drosjesjåfør, sjauer, kontorist, ekspeditør, gateselger, gjeng, arbeidsløs, mediearbeider, fagmann, prest, homoseksuell, lesbisk, transseksuell, kunstner, intellektuell, militant, aktivist, sjømann, soldat, idrettsutøver, kongressmedlem, byråkat, mann, kvinne, barn, ungdom, gammel.
Bror, søster i Urbefolkningens nasjonalkongress, regnbue av det beste av Mexicos indianerfolk;
Vi burde ikke være her.
Vi burde ikke være her.
De som burde være her, er de zapatistiske indianersamfunnene, deres sju år i kamp og motstand, deres ører og deres blikk.
Zapatistlandsbyene. Mennene, barna, kvinnene og de gamle, støttepunktene for Zapatisthæren for nasjonal frigjøring, som er føttene som går oss, stemmen som snakker oss, blikket som gjør oss synlige, ørene som gjør at vi høres.
De som burde være her, er mennene og kvinnene som gjør opprør, deres iherdige skygge, deres tause styrke, deres gjenstridige hukommelse.
Opprørerne. Kvinner og mennene som utgjør de regulære troppene i Zapatisthæren for nasjonal frigjøring, og som er våre folks voktere og hjerte.
Det er de som fortjener å se dere og lytte til dere og snakke til dere.
Vi burde ikke være her.
Og likevel er vi her.
Og vi er sammen med kvinnene og mennene, de mennene og kvinnene som står for indianerfolkene i hele Mexico.
Indianerfolkene, våre aller første, de aller første innbyggerne, de første talerne, de første lytterne.
De som var de første, men som ser ut som de siste og forsvinner...

Bror, søster av urbefolkningen.

(...)

Subcomandante Marcos.

Gatas Parlament.

comments powered by Disqus

 bwoi
2002-08-07Hvor er rapskivene på groove.no?

pass på så dere ikke anmelder FOR mange rap-album her da dere. burde finne dere en hip hop-skribent. vi snakker tross alt en av de største musikkformene som er akkurat nå (da tenker jeg ikke bare kvalitet, men også kvantitativt), og det bør vel dekkes litt bedre enn dere har gjort så langt? dere heter dessuten groove.no, og under et slikt banner er god hip hop-dekning selvsagt. dersom noen spør meg.
ville bare heie frem det litt.

red.
2002-08-12Svar: hvor er rap-skivene på groove?

Rap er dessverre mangelvare på groove.no. Årsaken er at vi pr. dags dato ikke har skribenter i stallen, og heller ikke i redaksjonen, som har kompetansen og kunnskapen vi mener må til for å kunne behandle rap som seriøs musikk, og ikke minst på rapens egne premisser. Vi er på kontinuerlig jakt etter personer som kan være kvalifisert, men det er vanskelig, særlig tatt i betraktning at selv nisjemagasiner som omhandler rap/hip hop-kultur sliter med de samme problemene. groove er på hvileløs søken etter personer som kan fylle denne rollen fordi vi er overbevist om at regulære anmeldelser/artikler omhandlende rap vil gjøre groove.no til en mye bedre side.

(en gang så ambisiøse) Hiphop red.
2002-08-16Mas mas mas...

Det er sommer, det er sol, verden (vel ihvertfall Roskilde og deler av norskekysten) ligger for ens føtter og kanskje ikke det en har mest lyst til er å klage på andre folks takt og tone.

Bra med litt heiing da. Skal ikke se bort ifra at man kommer litt igang igjen...


Sigmund

Hans Henrik Pettersen
2003-02-15du er sannelig tøff. du

jepp, du er sannelig klin gæren du. fin annmeldelse. Det er uansett ikke noe særlig problem å ironisere over noens budskap i musikken. Groove on, kanskje venter en jobb i Natt & Dag? Kick ass, man. Hva skjedde med sjarmen?

Håvard Eggen
2005-09-30Hærlig politisk poesi.

Gatas Parlament er mer enn bare et band; de er en politisk budspreder. De bruker ytringsfriheten for alt det er verdt og prøver å vekke venstreradikale meninger i deg. - Dette klarer de til tider. Jeg syntes den er artig, spennende og interessant med noen sidesprang som f.eks bibliotekar som jeg fort blir lei, og ikke ser helt meningen med. Men så har du "Kosmonaut", "Anti-amerikansk dans" og "Futurama" som gjør platen uforglemmelig.

Takk GP!

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo