cover

Complete B-sides

Pixies

CD (2001) - 4AD / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Powerpop / Poppunk

Spor:
River Euphrates
Vamos (live)
In Heaven (live)
Manta Ray
Weird at my School
Dancing the Manta Ray
Wave of Mutilation (UK surf)
Into the White
Bailey’s Walk
Make Believe
I’ve been Waiting for You
The Thing
Velvety Instrumental Version
Winterlong
Santo
Theme from Narc
Build High
Evil Hearted You
Letter to Memphis (instr.)

Referanser:
The Amps
The Breeders
Nirvana

Vis flere data

Se også:
Pixies - Pixies (2002)
Wave of Mutilation - Pixies (2004)
Live at the Paradise in Boston - Pixies (2006)
Acoustic Live in Newport - Pixies (2006)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


B-sider med A-kvalitet

Dette kan da for pokker ikke være b-sidene...?

For å ha sagt det med det samme: Samleplater, og i særdeleshet b-side samlere, gir meg ofte et bilde av artister med kreativ stagnasjon, eller et plateselskaps desperate ønske om å tyne ut den siste lille dråpen... Låtmaterialet på b-side samlere har ofte en heller tvilsom kvalitet. De er heller ansett som den siste brikken i samlingen til den lidenskapelige samleren.

Her er et unntak som bekrefter min regel. Denne b-side samleren har såpass mange sterke låter at jeg gjerne anbefaler den som en introduksjon til The Pixies.

Pixies er forlengst historie, men musikken lever i beste velgående. Det er faktisk snart 14 år siden jeg første gang stiftet
bekjentskap med denne sjarmerende kvartetten fra Boston. Glemmer heller ikke nedturen da jeg misset Roskilde-konserten i 1989 på grunn av fergekø i Helsingborg. Jeg kan fortsatt høre stemmen fra festivalradioen annonserer at "...nu går The Pixies på scænen..." til tonene av "Hey!"

Frontfigur Black Francis (senere Frank Black) karakteristiske vokalutbrudd og frenetiske gitarspill gir meg fortsatt kick så det holder.

Pixies musikk kan best oppsummeres som et møte mellom punkrockens intensitet og 60-talls popens melodistrukturer, iblandet en smule surfmusikk. Pixies' styrke ligger i at de er sjarmerende, skranglete og atonale, samtidig med at de låter overbevisende tette og samspilte.

Med vokalbidrag fra både Lovering og Deal, de presise taktskiftene, låter på både spansk og engelsk, blir Pixies sjelden kjedelige. Med sitt umiskjennelige sound har de av mange blitt hauset opp som "verdens beste indie-band". Uansett er det et faktum at de hadde stor påvirningskraft på den store bølge av "alternative" band som poppet opp på starten av 90-tallet.

De i alt 19 låtene er ordnet i kronologisk rekkefølge, med en forrykende "River Euphrates" versjon fra -88 som åpning.
"Letter to Memphis" fra -91 albumet "Trompe le monde" avslutter samlingen.

Selv om hele plata holder høy standard hele veien, så er det helt klart de eldste låtene som ruver mest. Med få unntak er dette en samling som viser at Pixies status er fullt berettiget.

En annen god grunn til å investere i dette albumet, er at lydkvaliteten har fått et betydelig løft på flere av låtene. (Har sammenlignet med de originale singelutgivelsene.) Vi snakker altså om en remastret utgave, selv om de sedvanlige "Re-mastered"- lappene på coveret mangler.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Domenico+2/Kassin +2/Moreno +2 - Sincerely Hot

(Luaka Bop)

Tre musikere som ikke kjenner noen begrensninger leverer langt over pari.

Flere:

Jaga Jazzist - One-Armed Bandit
Okkervil River - Don't Fall In Love With Everyone You See