cover

World Winding Down

Agitated Radio Pilot

2 x CD (2008) - Deadslackstring

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Sakral / Sadcore / Akustisk / Keltisk / Singer/songwriter / Drone

Spor:
A Darkness Made of Beating Wings
All That Fall
Everybody Lives (Just This Once)
Caroline Sings
For Medb
World Winding Down
The Gathering Dark
You Were Always in My Arms Forever
The Life You'll Leave Behind
Mt Argus to Mt Jerome
People Start Over
Leave the City on Foot


On Cape Clear
Around Closing Time
An Ear to the River
Take Heed of Your Hurt
The Lamplit Wood
Another Day
Along the Trails of Midnight Deer
Botanic Avenue
The Awakening Clay
Earthfasts
Shorelines Clad in Snow
Everything Ends

Referanser:
Birch Book
Current 93
Dakota Suite
Willard Grant Conspiracy
Townes Van Zandt
In Gowan Ring
Richard Youngs

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Trekkfugltoner

Omfattende og imponerende samling fra den irske låtsmeden Dave Colohan.

Hvis heller ikke du er særlig kjent med arbeidet til den irske artisten Dave Colohan fra tidligere, så er dette stedet å begynne. World Winding Down er en omfattende samling fra Colohans bandprosjekt Agitated Radio Pilot, bestående av to fulle plater av høy kvalitet.

Agitated Radio Pilot kan få gå under paraplyen "introvert, stillfaren og dempet folkmusikk", akustisk, vemodig og alvorlig som den er. Colohan går likevel utenpå den ordinære sutre-tekoppen, og han har et relativt bredt register å spille på som gjør hele denne platen til en variert og givende lytteropplevelse. Kort sagt er ren visesang/folk og lydmalende kulisser og naturopptak to av de viktigste pilarene her.

Sistnevnte kommer i form av instrumentaler og feltopptak (fra Marokko, Irland, New Zealand og Norge), stemningsskapende og langstrakte bilder som tonesetter omslaget på slående vis. Detter er musikk for dis og demring, musikk fylt av hentydninger og ettertenksomme stunder, musikk som søker nærhet til naturen og et øde i geografisk tilknytning og som mental tilstand. Noen ganger veves feltopptak, folkdroner og visekunst sammen, som i lange Earthfast og Leave the City on Foot - to virkningsfulle låter her.

Når Colohan åpner stemmen, avslører han røst er også av den stolte, irske sorten. Det er viljesterk kraft og vindfull sjel i denne stemmen. De mange kvinnelige medvokalistene han omgir seg med gir også et viktig bidrag. De myker opp inntrykket, og gir et mer yndig, intimt preg. Platen er for øvrig dedikert til Townes Van Zandt, og det er en naturlig lenke mellom de to når det kommer til låtforståelse og fremførelse. Men Agitated Radio Pilot har på en måte byttet ut Amerikas folktradisjoner med sine egne, senket tempo - og tilgjengelighet - og hensatt det hele i en mer gold verden. Vår mann Colohan har med seg en bataljon av medmusikanter som ellers gir platen liv, der særlig akustiske instrumenter spiller en helt sentral rolle.

Det tar litt tid å bli kjent med alt materialet her. Det kan da også bli i overkant sepia innimellom, men dette er en plate som virkelig fortjener å synke inn over tid. World Winding Down vil vare helt til trekkfuglene en gang returnerer nordover igjen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sleepy Sun - Fever

(ATP Recordings)

Øya-aktuelle Sleepy Sun har sluppet sitt andre album, nok en god grunn å dukke opp i Middelalderparken også i år.

Flere:

Leonard Cohen - Live at the Isle of Wight 1970
Röyksopp - Senior