cover

Countrysides

Cracker

CD (2003) - Cooking Vinyl / Sonet

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Country / Countryrock / Heartland rock

Spor:
Truckload of Art
Duty Free
Up Against the Wall Redneck Mothers
Sinaloa Cowboys
Family Tradition
The Bottle Let Me Down
Reasons to Quit
Buenas Noches From a Lonely Room
Ain't Gonna Suck Itself
Ironic Mullet (video)

Referanser:
Camper Van Beethoven

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


En landsens plate

Tilbake til røttene og låtskrivere som har vært inspirasjonskilder og helter. Det hele gjøres med respekt og ydmykhet.

På Countrysides har David Lowery, John Hickman og deres kolleger rota i andres skuffer og skap. Her finner man låter fra blant andre Bruce Springsteen, Hank Williams, Merle Haggard og Dwight Yoakam. Med andre ord er dette litt mer country og mindre rock enn hva som er vanlig fra denne gjengen.

Likevel er platen lett gjenkjennelig Cracker, og innstillingen er fortsatt den jordnære og ærlige. De åtte coverversjonene og den ene egenkomponerte er alle små, fine låter for alle med sans for amerikansk rootsrock. Lowerys halvskeive stemme sjarmerer gjennom skiva, mens countryrock-gitarene varmer ham i ryggen. Her lusker både honky tonk og sørstatsrock i buskene.

Duty Free er en herlig countrypop-låt i Cracker-innpakning. Springsteens Sinaloa Cowboys er myk og stryker behagelig gjennom øret. Andre låter er også god lytting, men ingenting på skiva føles direkte nødvendig eller viktig. Avslutningen Ain't Gonna Suck Itself er en helt grei David Lowery-låt, som tydeligvis handler om bruddet med plateselskapet Virgin for noen år siden.

Countrysides er en hyggelig liten CD, som neppe tar noen på senga. Derimot har den sine øyeblikk, hvor man tar seg selv i å vugge lett fram og tilbake. Dette er av selvsagte grunner ingen ny Kerosene Hat, men mer et gledelig gjenhør med et band som ikke lenger får samme oppmerksomhet som tidligere. Countrysides er som nevnt hyggelig, men kanskje ikke så spennende. Dersom man synes det er litt lite musikk på albumet, så kan man jo kose seg med en 20 minutter dokumentar (nytes på PC).

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

(RCA)

Queens of the Stone Age, Led Zeppelin og Nirvana bokstavelig talt i ett og samme band. Tiårets supergruppe? Mest sannsynlig.

Flere:

Noa Babayof - From a Window to a Wall
Ghostface Killah - Bulletproof Wallets