cover

Yeah

The Wannadies

CD (1999) - RCA / BMG

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Indierock

Spor:
I love myself
Yeah
No Holiday
Big Fan
Don’t like you (What the hell are we supposed to do)
String song
Can’t se me now
Kill you
(You)
Low enough
Idiot boy
Friend or foe
Ball
...Have another one

Referanser:
The Cardigans
Weezer
This Perfect Day
Bear Quartet

Vis flere data

Se også:
Before & After - The Wannadies (2002)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Slapp og hard i kantene

Potente svenske indiefavoritter tok ferie i Statene - kom tilbake med dvaskt skittentøy.

The Wannadies' første utgivelse på RCA etter litt omgruppering i troppene er dessverre ingen schleger. Her forsøker bandet å framstå som litt hardere i stilen, med en ennå mer kontant og metallklingende poprock, men det hele strander i et slapt og dvaskt forsøk. Her finnes ingen "Shorty" eller "You and me song", sanger som har hevet The Wannadies fram i rampelyset og gitt grobunn både for plateslipp og turne i statene, samt kjendisfaktor i grannlandet. The Wannadies skal ha all ære for å være kjappe, glade, og representanter for å "kjøre sitt eget løp", men dette holder ikke mål - hele prosjektet halter i dårlig låtmateriale.

Selv med innspilling i Jimi Hendrix' gamle studio, med innleide Ric Ocasek (The Cars) som blant annet har produsert Weezer skjer det lite nytt med bandet, og dette må vel som helhet betraktes som en resignasjon. Weezer er jo noe nært sammenlignbart i stilen, men beveger seg flere nivåer over både tekstmessig og i lydbildet. De få høydepunktene her finnes i tittelkuttet og "Big fan", ellers består "Yeah" av låter som ramler ut av hodet minuttet etter at de ble sugd inn. Hvis du ikke allerede har kjøpt "Bagsy Me" (1997) er dette heller et klart førstevalg, her får du The Wannadies i toppform.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Core - Vision

(Jazzaway)

Øs, pøs, faster, louder. Dette svinger av en annen verden, og denne debuten innfrir forventningene etter en serie voldsomme konserter.

Flere:

Röyksopp - Senior
Lindstrøm & Christabelle - Real Life Is No Cool