cover

Felt

Lilium

CD (2010) - Glitterhouse / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Alternativ / Country / Indierock / Ambient

Spor:
Right Where You Are
Mama Bird
Open
Felt
Her Man Has Run
Lily Pool
Amsterdam- Paris
Miracle
One Bear With Me
Believer

Referanser:
Woven Hand
16 Horsepower
Leonard Cohen
Passion Fodder

Vis flere data

Se også:
Short Stories - Lilium (2003)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Søvndyssende

Det har gått syv år siden sist Pascal Humbert ga oss forrige dose av Lilium, og det gjenspeiles i langtekkeligheten på Felt.

Lilium startet som et sideprosjekt for den franske musikeren Pascal Humbert allerede i 1984, men siden har han stort sett vært opptatt med de mer kjente bandene 16 Horsepower og Woven Hand sammen med David Eugene Edwards. Det tok derfor svært lang tid før dette tredje albumet ble en realitet.

Det starter bra for Lilium og deres amerikanske folkemusikk. Første låt, Right Where You Are, minner svært mye om Woven Hand – deilig og suggererende, med lav trompet i bakgrunnen. Hugo Race, en av flere gjestevokalister på dette albumet, har en sterk og flott stemme som minner mye om David Eugene Edwards, hovedmannen og stemmen bak 16 Horsepower og Woven Hand. Race, i duett med den kvinnelige vokalisten Marta Collica, utfører også Felts eneste store høydepunkt.

Dessverre går det nedover etter dette. Den instrumentale låten Amsterdam-Paris skiller seg ut som det mest tragiske på albumet. Det mentale bildet gjennom låten er en kirkeorganist som har takket for seg og klasket pannebrasken i tangentene. Ikke akkurat noe å rope hurra for.

Ett pluss er det allikevel at Humbert og Green, som per i dag er de eneste faste bandmedlemmene, har fått med seg mange gode gjestemusikere og spennende, utypiske instrumenter. Det er bare synd at de ikke har fått fullt utbytte av gjestene sine.

Hele albumet er i stor grad rolig og behagelig, og fokusert rundt nettopp dette. Rolig og behagelig kan selvfølgelig være flott det, men her er det til tider akk så kjedelig. Dette er til og med for søvndyssende til å egne seg som klinelåter eller til yogatrening, men kan muligens være aktuelt om man prøver å havne i transe. Med andre ord så er dette kun for spesielt interesserte.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Vidar Sandbeck - En fergemanns vise

(Normann)

En av de viktigste populærmusikkhistoriske arkivutgivelser på lang tid.

Flere:

Mahjongg - Kontpab
Love - Forever Changes