cover

A Special EP

Ralph Myerz & The Jack Herren Band

CD-EP (2002) - Emperor Norton / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Over til Bergen

Nytt skudd på det elektroniske treet leverer fine finesser i kjent bergensk stil.

Haremet til Tellé-sjef Mikael Telle ser ikke ut til å ta slutt med det første. Bergen ser fortsatt ut til å svømme over av dyktige leverandører av kredibel dansemusikk og tilbakelente rytmer. Ralph Myerz and the Jack Herren Band er nok en konstellasjon av bergensmusikere som så dagens lys etter at Tellé-sjefen brakte dem sammen på et av hans mange arrangementer. Erlend Sellevoll var opprinnelig ensom platesnurrer som ble bedt om å spille sammen med Thomas Lønnheim og Tarjei Strøm i 1997, og vips, så var Ralph Myerz and the Jack Herren Band et faktum.

Etter at gutta har levert spor til en håndfull samlere og miksskiver; blant dem Tellé-samleren og Dimitri From Paris' After The Playboy Mansion, er de nå klar med deres første utgivelse på amerikanske Emperor Norton Records.

Ralph Myerz føyer seg fint inn i den elektroniske Bergensbølgen med deres tilbakelente rytmer og atmosfæriske elementer. Stilen er nærmere easy listening enn dansegulvet, selv om låter som Nikita (Retake) har herlige rytmiske elementer innimellom drømmende nynning. Pressemeldingen legger opp til en nær kobling til Röyksopp for å generere litt ekstra oppmerksomhet, men uttrykket som leveres på A Special EP er nærmere de rolige partiene til Xploding Plastix eller Bobby Hughes Experience.

Det er åpningslåta Clouds som bærer hitpotensialet med et tilnærmet radioformat og en vokal signert Berit Killingberg Havåg. Når alt mikses sammen er Clouds et fortreffelig akkompagnement til varme sensommerdager; behagelige lyder overdrysset med melankolien av en sommer på hell. Resultatet er hakket kvassere enn Moonflowers sin mini-hit Where Are You. De øvrige låtene utforsker et mindre radiovennlig uttrykk som nok vil fungere godt når gutta byr på ett av sine spektakulære liveshows og lover godt for de av oss som venter på A Special Album som etter sigende skal dukke opp om ikke altfor lenge.

Ménage À Trois er siste hilsen fra Ralph Myerz denne gang. I løpet av seks minutter kastes vi inn i mystiske lydklipp og eksperimenterende sequenserskruing akkompagnert av rolige jazzrytmer. Hvis denne avsluttende sekvensen er en pekepinn på hva kommende utgivelser fra denne kanten byr på, er jeg blant de første som stiller meg i kø for å høre mer av guttas finesser. Jeg er hekta.

comments powered by Disqus

 Stian
2002-11-17

Ralph Myerz er et sykt tøft band, og blant mine favoritter. "Nevøen" til Tarjei Strøm, trommis i Ralph Myerz, er bestevennen min!!! Så, sammen med Röyksopp er Ralph Myerz blant mine Bergens-favoritter!! Lykke til i framtiden....

El_Nino
2002-11-29til stian:

nå må dere bergensere slutte å ta på dere æra for alt. brundtland og berge er fra tromsø. selv om produksjonen foregår i bergen er ikke röyksopp bergensk. det blir det samme som å si at britney spears er svensk bare fordi hu var hos max martin i stockholm å spilte inn sin siste skive...

men ralpf myerz er sinnsykt bra! helt sjef! nikita er noe av det feteste jeg har hørt.

'nøff said

Ellen
2003-04-27Oj oj oj

Så videon til Think Twice. Helt utrolig!!! Trodde de ikke var norske, letet på Googel, men under feilstavet navn. Ikke i min villeste fantasi trodde jeg de var norske. Så ser jeg de på scenen under NRK streaming siden. En gjeng med gutter som mastruberer over instrumentene. Dødskjedelig... Analyse: God ide via pc'en, men klarte ikke helt å få den ut til folket. Skuffet skuffet skuffet...

Jeanette
2003-05-01Helt knall!!

Kjempeflott plate! God å ha på når du pusler med småting som lekser og slikt.. Peneste sanger er Think Twice, Casino og Nikita. videoen til Think Twice er tøff!

inga.
2003-10-10Hei sann..

Dette var en rå EP.
Kan man ikke finne tekstene deres noen plass? Hvis noen vet: send mail til meg.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo