cover

A Special EP

Ralph Myerz & The Jack Herren Band

CD-EP (2002) - Emperor Norton / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Over til Bergen

Nytt skudd på det elektroniske treet leverer fine finesser i kjent bergensk stil.

Haremet til Tellé-sjef Mikael Telle ser ikke ut til å ta slutt med det første. Bergen ser fortsatt ut til å svømme over av dyktige leverandører av kredibel dansemusikk og tilbakelente rytmer. Ralph Myerz and the Jack Herren Band er nok en konstellasjon av bergensmusikere som så dagens lys etter at Tellé-sjefen brakte dem sammen på et av hans mange arrangementer. Erlend Sellevoll var opprinnelig ensom platesnurrer som ble bedt om å spille sammen med Thomas Lønnheim og Tarjei Strøm i 1997, og vips, så var Ralph Myerz and the Jack Herren Band et faktum.

Etter at gutta har levert spor til en håndfull samlere og miksskiver; blant dem Tellé-samleren og Dimitri From Paris' After The Playboy Mansion, er de nå klar med deres første utgivelse på amerikanske Emperor Norton Records.

Ralph Myerz føyer seg fint inn i den elektroniske Bergensbølgen med deres tilbakelente rytmer og atmosfæriske elementer. Stilen er nærmere easy listening enn dansegulvet, selv om låter som Nikita (Retake) har herlige rytmiske elementer innimellom drømmende nynning. Pressemeldingen legger opp til en nær kobling til Röyksopp for å generere litt ekstra oppmerksomhet, men uttrykket som leveres på A Special EP er nærmere de rolige partiene til Xploding Plastix eller Bobby Hughes Experience.

Det er åpningslåta Clouds som bærer hitpotensialet med et tilnærmet radioformat og en vokal signert Berit Killingberg Havåg. Når alt mikses sammen er Clouds et fortreffelig akkompagnement til varme sensommerdager; behagelige lyder overdrysset med melankolien av en sommer på hell. Resultatet er hakket kvassere enn Moonflowers sin mini-hit Where Are You. De øvrige låtene utforsker et mindre radiovennlig uttrykk som nok vil fungere godt når gutta byr på ett av sine spektakulære liveshows og lover godt for de av oss som venter på A Special Album som etter sigende skal dukke opp om ikke altfor lenge.

Ménage À Trois er siste hilsen fra Ralph Myerz denne gang. I løpet av seks minutter kastes vi inn i mystiske lydklipp og eksperimenterende sequenserskruing akkompagnert av rolige jazzrytmer. Hvis denne avsluttende sekvensen er en pekepinn på hva kommende utgivelser fra denne kanten byr på, er jeg blant de første som stiller meg i kø for å høre mer av guttas finesser. Jeg er hekta.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Vidar Sandbeck - En fergemanns vise

(Normann)

En av de viktigste populærmusikkhistoriske arkivutgivelser på lang tid.

Flere:

Scorch Trio - Scorch Trio
Beirut - Gulag Orkestar