cover

Novamute 2CD's & MP3's

Diverse artister

2 x CD (2003) - NovaMute / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Techno

Spor:
Filthy Pitch
Searcher
Tikonal
Eurostar (FX Mix)
Krekc
Nothing At All ("Reason: Hois": Console remix)
Join In The Chant (Knarz is Machine)
Scratchmas
MP3:
Filthy Pitch
Searcher
Tikonal
Eurostar (FX Mix)
Krekc
Nothing At All ("Reason: Hois": Console remix)
Join In The Chant (Knarz Is Machine)
Scratchmass
Observer (Original)
Code
Bugmod
Shame (Mayday mix)
The Walk
Freestyle Disco (Buckfunk 3000 remix)


Südwestfunk no.5 (Ester Brinkmann remix. Voice Ira G. Wool)
Nag Nag Nag (Akufen's Karaoke Slam mix)
Wuh!
Fat Girls
Trails Of The Unexpected
The Great Rock 'N' Roll Swindle
Rhythm Is On a Mission
Afrika (Test Kut)
MP3:
Südwestfunk No.5 (Ester Brinkmann remix. Voice Ira G. Wool)
Nag Nag Nag (Akufen's Karaoke Slam mix)
Wuh!
Fat Girls
Trails Of The Unexpected
The Great Rock 'N' Roll Swindle
Rhythm Is On a Mission
Plastikman: Afrika (Test Kut)
Observer (Remake)
Nag Nag Nag (Tiga & Zyntherius Full Version)
Speedfreek
Funk Tube
Slam Me Down
Zalonex

Referanser:
Speedy J
Plastikman
Umek
Nitzer Ebb

Vis flere data

(7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7) (7 / 7)


Hard forundringspakke

NovaMute slipper en dobbel technosamler fullstappet av knallåter fra et glitrende stjernegalleri.

Det kan ikke karakteriseres som annet enn fantastisk når NovaMute velger å gi ut et dobbeltalbum med ren techno fra noen av de aller ypperste innen sjangeren. Når de i tillegg legger ved en drøss MP3-filer nærmer det seg rett og slett himmelsk. Tør man minne om at NovaMute fikk Best Label Award under Musik und Maschine Awards i Berlin? Dette er med andre ord førsteklasses ren krem med fløte på. Albumet inneholder 16 tidligere uutgitte låter pluss 28 MP3-filer, hvorav 14 er rariteter, remixer og andre godsaker. Tenke seg til. Det er nesten så man tror det er julaften.

Allerede fra første kutt får man et lite stykke himmel, med Acid Casuals mørk-mørke og repetitive Filthy Pitch. En seig men tech-funk-spekket godbit som drar seg mot de mørkere sider av skummel, suggererende og deilig techno. Og deretter kommer sporene som perler på en snor. Med hele 30 ulike kutt fordelt på to plater og filer sier det seg selv at det vanskelig lar seg gjøre å trekke dem fram en etter en. Med Mutes superlag av produsenter på denne samleren er det også relativt innlysende at materialet er av upåklagelig standard. Noen av bidragene er allikevel som høydepunkter å regne, selv i selskap med denne imponerende tracklisten. Speedy Js Krekc er en av disse, som blant annet også er å finne på herr Jochem Paaps suverene langspiller fra 2002, Loudboxer. Er man svak for støyende industriell techno for de store anledninger er det ingen vei utenom Speedy J. Heller ikke Umek kan man unnlate å nevne når man først er inne i den gaten. Metallisk og forstyrrende techno-mas og kjas, som man ikke kan stille seg likegyldig til. Riktig aggressivt blir det ikke før de gamle EBM-pionérene Nitzer Ebb får opp rytmeslagene sammen med Thomas P. Heckmann. Klarer du ikke banke neven i bordet i takt med den fengende gale Join in the Chant kan du for evig glemme å noen gang kunne joine inn i chanten. Men CD1 deler også ut myk konfekt, og overraskende nok er det Luke Slater som bidrar mest i den retningen med sin avslappede og melodiske Nothing at All (Console remix).

På del 2 hypnotiserer Echoboy med et Underworldsk mantra av smektende godlyd, spoken word og eggende samples i sin Südwestfunk no.5 (remixet av Ester Brinkmann). Oldefedrene i Cabaret Voltaire bedriver et stykke rolig clickende Nag Nag Nag, takket være Akufens Karaoke Slam Mix. Men det er techno det i all hovedsak handler om på denne samleren, noe Needledusts pumpende Wuh! gjør oppmerksom på. Noe old-school er det både over den og 1stBass' nesten 10 minutter lange ekskursjon innen techno på grensen til monoton trance. Høydepunktet er det Hans Weekhout som står for, med sin klubbtechno-killer Rhythm is On a Mission. Debasser bidrar med litt fynky electro, mens Plastikman slipper en "test kut" av Afrika.

Av de 28 MP3-filene er 16 identiske med audio-sporene på CDene. De resterende 12 er enten andre artisters remixer av disse, eller individuelle ekstraspor. Steve Stoll har fått med to versjoner av Observer, som kun er å finne som MP3 på denne samleren. Den gamle soldat Steve Stoll skuffer da heller ikke, og pøser på med forvrengt industriell monotoni, prototype beinhard Stoll-techno. Av MP3ene står også Tim Wright fram med en strøkent produsert bassdrevet tech-houser i The Walk, mens både Umek og 1stBass fortsetter der de slapp med dundrende maskineri. De gamle viser nok en gang at de er eldst, for når Nitzer Ebb får drahjelp av godeste Derrick May kan det ikke gå galt. Deres Mayday-mix av Shame sitter akkurat der den skal, i grenseland mellom industrisynth og god, gammel hard techno. Når Speedy J guffer på med den ekstremt hektiske og vanvittig deilige Bugmode er det ikke annet å gjøre enn å gå og legge seg i ren lykkerus.

Det beste for menigmann hadde unektelig vært å gi ut hele sulamitten som en trippel-CD, men hvem vil være vanskelig når man får denne gavepakken fra NovaMute? En fantastisk samling beinhard elektronisk ekspertise innen drivende hard rytmisk techno.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Mormones - Guide To Good And Evil

(Trust Me)

Opplandsk minimalisme som burde åpne for internasjonal anerkjennelse.

Flere:

Nuno Canavarro - Plux Quba
Jim O'Rourke - I'm Happy, and I'm Singing, and a 1, 2, 3, 4