cover

Farväl Falkenberg

Erik Enocksson

CD (2007) - Kning Disk / Dotshop.se

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Instrumental / Filmmusikk / Avantgarde / Ambient / Folktronica

Spor:
The Joy of D.H. Lawrence
Dusk Settles In
The Breaking of Waves
The Nylon Waltz
What Drove Her Shivering Into the Cold, Cold...
The State the Sea Left Me in
Thru Thick Night
With Its Dark Tail Curled 'round the Garage #1
The Sea Waltz
The Lingering Processio (Also known as The slow Walk Towards Death)

Referanser:
Tape
Ass
Jan Johansson
Patrik Torsson
Sagor & Swing

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Västkusten

Havet, livet, døden og kjærligheten. Svensk filmmusikk av det landlige og melankolske slaget.

"Det er någonting rörande med hallandbondens rus
Det är hans innställde amerikarese."


Sitatet av Walter Dickson står inne i omslaget på denne stemningsfulle platen fra Stockholmsbaserte Erik Enocksson. Falkenberg ligger der ute i Halland, mellom Varberg og Halmstad, godt unna storbyens kjas og mas.

Farväl Falkenberg er en film som handler om en ungdomsgjeng og deres siste sommer sammen. De fem barndomsvennene har vokst opp til unge menn, forent i en følelse av at livet er over samtidig som det ikke har begynt. Dette skal være en finstemt, meditativ og poetisk film om vennskap, minner, det som skal komme - og et siste farvel til det lille stedet ved havet.

Det virker som en fin historie. Svenskene kan slike filmer, og jeg har lyst til se den. Inntil da er det med dette mulig å nyte soundtracket. Musikken her er altså besørget av Erik Enocksson, og det er ikke vanskelig å tenke seg at hans toner passer godt til overnevnte filmbeskrivelse. Hva bedre er; dette er musikk som egner seg veldig godt uten andre filmruller enn ens egne.

Gjennom sine 10 spor tegner Enockson opp et poetisk og melankolsk bilde ved hjelp av enkle, men virkningsfulle hjelpemidler; gitarer, pumpeorgel, piano, klokkespill, kor. En enkel melodi gjentas på ulikt vis men med samme ledemotiv, den kan duve mot oss som en langsom vals, forsiktig plystrende eller med en nervøs oppstykket uro. Tråder strekkes mellom det moderne (f.eks Fennesz) og det tradisjonelle (f.eks Jan Johansson).

Uten voldsomme fakter og med et melankolsk slør som demper alle tegn til ekstatisk søken har Enockson skapt toner som ikke bare må være effektfulle for lerretet, men som også er velegnet for lukkede øyne og den velbehagende slumring. Det kan gjerne skje på et landlig sted, kanskje ute ved havet, i solnedgangen en sommerkveld, på et svaberg ute ved den svenske vestkysten (ok, Tjøme får holde). Der vil jeg være, og dette vil jeg da høre.

Platen er gitt ut av kvalitetsbevisste Kning Disk, som vanlig kun i 550 eks. og med strøkent, håndgjort omslag. Jeg vil tilråde en rask tur til nærmeste forhandler før snøen smelter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Gin & Tonic Youth - New Times

(Kleidermann Records)

The Gin & Tonic Youth veksler mellom låter og eksperimenter – og lykkes hele veien!

Flere:

Two Gallants - What the Toll Tells
Trygve Seim - Sangam